Acasă Actualitate Cei mai valorosi mesteri populari din România s-au reunit la Tirgu Jiu

Cei mai valorosi mesteri populari din România s-au reunit la Tirgu Jiu

-

Prima editie a Tirgului Mesterilor Populari a fost inaugurata ieri la Tirgu Jiu, in prezenta autoritatilor judetului si a primarului Florin Circiumaru. Tirgul a reunit in orasul lui Constantin Brâncusi cei mai valorosi mesteri si artisti populari din România. Pe linga expozitiile de obiecte de arta populara, locuitorii orasului, si nu numai, pot sa ii urmareasca pina duminica la lucru pe mesteri, in timp ce realizeaza diferite lucrari in lemn, os, metal sau ceramica. De asemenea, in cadrul aceluiasi tirg exista si citeva razboaie de tesut unde tesatoarele isi demonstreaza maiestria. Cetatenii pot achizitiona chiar produsele facute de cei 36 de mesteri. Acestia au venit din Arges, Baia Mare, Bistrita-Nasaud, Brasov, Bucuresti, Cluj, Covasna, Harghita, Mures, Olt, Suceava, Tulcea si Vilcea si din citeva comune din Gorj.


La tarabele instalate pe centrul orasului pot fi admirate impletituri, papusi, instrumente muzicale, broderii, sculpturi, oua incondeiate, diferite tesaturi si imbracaminte traditionala. Organizatorii acestui eveniment sint: Consiliul Judetean Gorj, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Primaria Tirgu Jiu, Scoala Populara de Arta si Centrul pentru Cultura si Arta „Constantin Brâncusi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Manifestări dedicate jandarmului erou George Marchiș

Eroul jandarm George Marchiș a fost omagiat miercuri la Târgu Jiu. Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post-mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.