14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMischie a fost audiat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor

Mischie a fost audiat de politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor

Nicolae Mischie, fostul presedinte al PSD Gorj si al Consiliului Judetean, a fost audiat ieri de lucratorii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj. Fostul baron de Gorj este cercetat intr-un dosar pentru contrabanda si fals in declaratii.


Firma SMANIC a lui Nicolae Mischie a fost inregistrata in localitatea Matasari, care beneficiaza de statutul de zona defavorizata, iar investitorii se bucura in acest fel de unele facilitati. Anchetatorii au descoperit insa ca sediul firmei SMANIC SRL era intr-o garsoniera abandonata de la parterul unui bloc, care era plina de gunoaie si in care sobolanii misunau. Cu toate acestea, Mischie a reusit sa obtina de la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia un certificat de investitor si sa beneficieze de o serie de avantaje, desi nu a derulat nici un fel de activitate. Prin intermediul acestei firme, acesta a adus in tara doua masini achizitionate din Italia, fara a plati nici un fel de taxe vamale. Expertiza contabila realizata in acest dosar arata ca prejudiciul se ridica la 200 de milioane de lei.


Expertiza tehnica in dosarul drumurilor a fost finalizata


Nicolae Mischie mai este cercetat intr-un alt dosar penal privind mai multe drumuri din judetul Gorj reparate de firma prietenului sau, Relu Stefanoiu. Expertiza tehnica a fost depusa tot ieri la dosar. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca in expertiza se constata numeroase nereguli din punct de vedere cantitaiv, dar si calitativ in privinta reabilitarii drumurilor. Tot in expertiza se mai mentioneaza ca firmele lui Relu Stefanoiu au lucrat in primavara acestui an la drumurile care ar fi trebuit facute in anii 2003 si 2004. Lucrarile au fost efectuate dupa ce, la inceputul acestui an, procurorii i-au arestat pe Nicolae Mischie, Relu Stefanoiu, precum si pe alti doi functionari din cadrul Consiliului Judetean si un primar pesedist pentru modul in care s-au cheltuit banii publici. In acest dosar mai sint cercetati cinci primari PSD, dar si actualul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu.


Nicolae Mischie a fost trimis in judecata de PNA, in urma cu citeva luni, pentru fapte de coruptie, dosarul acestuia avind zeci de volume. Fostul lider pesedist mai este judecat pentru ca a introdus in mod ilegal in tara o arma de vinatoare pe care a achizitionat-o din Elvetia, pe care nu a declarat-o la vama.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS