25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Caravana Ocuparii“ la final

„Caravana Ocuparii“ la final

Reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti, directorul executiv, Gheorghe Clemenet, Iustin Florescu si Cornel Manea, au invitat mass-media pentru a-i insoti in deplasarile la ultimele comunitati de romi, acestea desfasurindu-se in perioada 18-19 august.


Localitatile vizitate de catre AJOFM pe 18 august au fost Strehaia, Timna- satul Plopi, Simian.


Venind la intilnire cu masini de lux si cu kilograme de aur pe ei, romii din Strehaia au raspuns negativ la propunerea facuta de catre AJOFM. Replica lor a fost: „noi avem firme de 14-15 ani, sintem patroni, nu avem nevoie de locuri de munca“. Existind totusi un numar mic de romi care aveau nevoie de o slujba, romii instariti au gasit solutia si pentru ei, prin infiintarea unor societati comerciale, cu conditia ca AJOFM sa-i indrume, sa le ofere asistenta si consultanta. La intilnire a participat si viceprimarul Georgiana Mutascu.


Continuind deplasarea in comuna Timna am fost intimpinati de primarul Ion Cioara, care ne-a condus in satul Plopi. Romii de aici au fost foarte receptivi si interesati, inscriindu-se pe listele de cursuri de calificare.


Ultima localitate a fost Simian. Cei de aici au fost si ei interesati de locurile de munca (fierar betonist, operator textil, sudor etc); la intilnire fiind prezent si primarul, Constantin Armasu.


O problema majora intilnita in toate localitatile a fost lipsa studiilor, romii avind terminate doar doua sau trei clase. Rare au fost cazurile cind am intilnit romi cu profesionala sau liceul terminate.


„Noi am incercat sa fim cit mai deschisi si intelegatori fata de problemele cu care se confrunta acestia, am fost foarte expliciti si clari in ceea ce le-am comunicat, dar ramine la latitudinea lor ce vor dori sa faca de acum inainte“, a afirmat directorul executiv AJOFM, Gheorghe Clement.


Reprezentantii AJOFM au tinut si locul psihologului, ascultind confesiunile fiecarui om in parte.


De specificat faptul ca romii au venit la intilniri crezind ca o sa li se ofere ceva (bani, alimente, imbracaminte), dar au constatat dezamagiti ca li se prezentau doar locuri de munca.


Reprezentantii AJOFM s-au deplasat ieri la Gruia, Girla-Mare si Orsova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS