5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii sanitar-veterinari in alerta

Inspectorii sanitar-veterinari in alerta

Necazurile oamenilor dupa dezastrul provocat de inundatii continua. Fintini din care nu se mai poate bea apa, cadavrele animalelor domestice si ale pasarilor plutind deasupra apelor – asa arata ceea ce a mai ramas din gospodariile oamenilor din Dolj dupa 24 de ore de ploi naprasnice.


Pentru a evita declansarea unor epidemii, Directia Sanitar-Veterinara a reunit inspectorii sanitar- veterinari intr-o sedinta in care au fost analizate masurile ce vor fi luate pe tot teritoriul judetului. Pe ordinea de zi a sedintei a fost si regulamentul de instruire a veterinarilor in sensul supravegherii teritoriului pentru prevenirea epidemiilor care ar putea fi declansate de intrarea in putrefactie a cadavrelor de origine animala. „Procesul de ecarisare pe intreg teritoriul judetului a inceput azi (ieri – n.r.) si va continua pina la sfirsitul saptaminii viitoare. Pina in prezent avem raportat din intreg teritoriul un numar aproximativ de 485 de fintini colmatate, 1.412 gospodarii grav afectate, circa 3.304 cadavre de pasari de curte si 15 cadavre de porcine“, a declarat directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Andrei Butaru.


Inspectorii sanitar-veterinari vor supraveghea cu atentie zonele afectate, asigurind igienizarea gospodariilor, evitindu-se in acest fel infestarea populatiei cu diferiti germeni de origine animala, cauza numeroaselor epidemii aparute in urma inundatiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS