18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Puscasul Marin al Anului 2005“, cercetat pentru tentativa de omor

„Puscasul Marin al Anului 2005“, cercetat pentru tentativa de omor

Un rezervist din Lawrence, statul Massachusetts, care primise distinctia „Puscasul Marin al Anului 2005“, a fost arestat duminica, dupa ce a deschis focul asupra unei multimi de petrecareti adunata in fata apartamentului sau, ranind doua persoane.


Dupa cum informeaza Boston Herald, fostul sergent Daniel Cotnoir, de 33 de ani, a tras un glont spre multimea de la fereastra dormitorului sau, la numai citeva minute dupa ce a sunat la politie, reclamind galagia pe care o faceau petrecaretii, care tocmai paraseau un club de noapte din apropiere.


Potrivit publicatiei locale Lawrence Eagle-Tribune, cele doua persoane ranite de fragmentele glontului tras de fostul puscas marin sint o adolescenta de 15 ani si un barbat de 20 de ani.


Cotnoir a fost arestat imediat dupa incident, fiind cercetat pentru tentativa de omor. Judecatorii au stabilit cautiunea la 100.000 de dolari.


In momentul arestarii, el le-a spus politistilor ca cineva aruncase cu o sticla spre fereastra apartamentului sau si ca se temea pentru siguranta sotiei sale si a celor doua fiice, care, in acel moment, se aflau in casa. In schimb, sotia lui Cotnoir le-a spus politistilor ca acesta se afla sub influenta alcoolului.


Potrivit sursei citate, acest incident are loc la numai o luna dupa ce publicatia americana Marine Corps Times i-a oferit lui Cotnoir distinctia „Puscasul Marin al Anului 2005“. El a obtinut acest titlu devansind 180.000 de candidati. „Altruismul sergentului Cotnoir fata de puscasii marini cazuti la datorie, precum si fata de familia sa, este o adevarata inspiratie“, a declarat reporterul Martin T. Meehan, in timpul decernarii titlului, in cadrul unui eveniment desfasurat in Washington.


Potrivit sursei citate, inainte de a se retrage din Armata SUA, Cotnoir a fost dislocat in Irak, unde a fost responsabil cu pregatirea militarilor americani pentru funeralii cu sicrie deschise. El mai fusese, recent, subiectul a doua articole publicate in Lawrence Eagle-Tribune, cu privire la presiunea psihologica la care a fost supus in perioada misiunii in Irak, precum si referitor la dificultatile intimpinate in timpul reintegrarii sale in viata civila.


Sub incidenta misiunii pe care o avea de indeplinit in Irak, Cotnoir trebuia, de multe ori, sa recupereze sau sa reasambleze partile desprinse din cadavrele camarazilor, ucisi in urma atacurilor cu bombe sau a altor tipuri de atacuri. Rezervistul declarase, pentru jurnalisti, ca, in urma acestei misiuni, fusese nevoit sa urmeze sedinte de terapie la spitalul pentru veterani din Bedford.


Cotnoir a marturisit, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Lawrence Eagle-Tribune, in noiembrie 2004, ca senzatiile obisnuite, cu care s-a confruntat in viata sa cotidiana, dupa razboi – cum ar fi sunetul produs de un camion care loveste un trotuar – se transformau in amintiri negre despre Irak. „In prezent, mi se pare mult mai greu sa vorbesc despre ceea ce trebuia sa fac in Irak, decit mi se parea in timpul misiunii. Amintirile pe care le am din acea perioada nu sint genul pe care vrei sa le impartasesti celorlalti“, a declarat Cotnoir.


Potrivit sursei citate, printre cadavrele recuperate de Cotnoir, in Irak, se numara si ramasitele arse si mutilate a doua garzi de corp, care fusesera atirnate cu funii de un pod din Fallujah. Acest incident, petrecut in 2004, a socat opinia publica, fiind prezentat pe mai multe posturi de televiziune internationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS