5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate30 de angajate au protestat in fata sediului societatii Kira Group

30 de angajate au protestat in fata sediului societatii Kira Group

30 de angajate au protestat luni in fata sediului societatii Kira Group, fiind nemultumite ca nu si-au primit drepturile salariale. Reprezentantii firmei patronate de Samir Sprinceana au aminat in repetate rinduri achitarea salariilor.


Exasperate de intirzieri si refuzuri, angajatele si fostele angajate „au pus-o“ de o mica greva in fata sediului firmei. „Am venit si vineri si am stat toata ziua pe la poarta si nu au vrut sa-mi dea nici un ban. Eu nu mai sint angajata la firma si trebuia sa-mi dea banii pentru ce am lucrat in niste conditii in care nici animalele nu ar lucra. Azi (luni-n.r.) am venit de la ora 10.00 si nu au vrut sa ne dea banii decit dupa ce am amenintat ca aducem presa. La sfirsitul programului mi-au dat 1,4 milioane de lei din cele doua milioane, cite mi se cuveneau“, a spus Silvia Furtuna, fosta angajata. „Mamicile care au in ingrijire un copil pina la doi ani nu-si primesc integral indemnizatia de crestere a copilului. O colega care are un copil de sase luni, Eliza Serbanescu, nu a primit nici un ban de trei luni, iar azi a luat patru milioane, din cele 7,8 pe care-i deconteaza statul. Cei de la firma isi bat joc de ea si de toate celelalte femei care lucreaza aici. Se poarta cu noi ca si cu animalele, iar pentru ca nu au mai platit femeile de serviciu, acum tot noi facem curat la WC-uri“, a spus Elisabeta Slat, una dintre angajatele nemultumite care au plecat din firma.


Pentru a afla care este adevarata problema a salariatilor sau a fostilor salariati am incercat sa vorbim cu cineva din conducerea firmei Kira Group. Initial, nimeni nu a dorit sa discute nimic, conducerea unitatii multumindu-se sa transmita, prin gardianul de la poarta, ca sintem pe un domeniu privat. Actionarul majoritar al Kira Group, Samir Sprinceana, a declarat: „Este normal sa-mi cereti parerea (la sediul firmei nici un angajat de-ai sai nu a vrut sa discute nimic cu presa). Din cite stiu eu, cele care au facut greva sint foste angajate, carora li s-a desfacut contractul de munca. De la 1 iulie am introdus contractul individual si fiecare este platit in functie de cit si cum munceste. Eu am dat dispozitie ca angajatilor care realizeaza mai putin de 30% din norma sa le fie desfacute contractele de munca. Am 1.200 de angajati si nemultumirile a 30 nici nu ma ingrijoreaza, nici nu ma sperie. Data lichidarii a fost fixata pe 27 ale lunii si cele care au plecat trebuia sa-si ia banii la data fixata. Daca li s-au dat azi banii, sa stiti ca s-a gresit, in felul acesta incalcindu-se o dispozitie a mea. Nu cred ca mamele care sint in concediu pentru cresterea copilului primesc jumatate din indemnizatie, pentru ca nu ar fi legal!“. Daca lucrurile stau asa cum spun fostii angajati sau cum spune Samir Sprinceana, alte organe ale statului sint abilitate sa stabileasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS