27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMetoda „cauciucul taiat“ i-a usurat de 50.000.000 de lei pe doi gorjeni

Metoda „cauciucul taiat“ i-a usurat de 50.000.000 de lei pe doi gorjeni

Politistii verifica inregistrarile video de la o banca, pentru a-i identifica pe hotii care si-au urmarit victimele si au pregatit jaful prin taierea anvelopei masinii cu care se deplasau pagubitii


Doi gorjeni au ramas fara o geanta cu bani si alta cu acte, in plina zi, pe o strada din centrul orasului. Ion Cazacu si Gheorghe Stanescu au mers joi la o banca din municipiu, de unde au scos suma de 50.000.000 de lei. Victimele cred ca, in timpul in care au stat la coada pentru a completa actele si pentru a incasa banii, au fost urmariti. Respectiva persoana le-ar fi comunicat ulterior complicilor sai de afara faptul ca se poate „actiona“ la una dintre anvelopele autoturismului cu care venisera cei doi la banca. Dupa ce au terminat de efectuat operatiunile bancare, Ion Cazacu si Gheorghe Stanescu au pus gentile in portbagajul masinii si au plecat spre localitatea Balesti. Pe drum insa, au facut pana si au fost nevoiti sa coboare, pentru a monta roata de rezerva. In acel moment se presupune ca s-ar fi petrecut si jaful.


Trei suspecti


Ion Cazacu, administratorul unei firme din Tirgu Jiu, a declarat ca intr-una dintre genti se aflau mai multe acte, chitantiere si facturiere. Toate au fost luate in clipa in care a disparut si geanta cu bani. „Nu stiu cum s-a petrecut totul. Noi am scos banii de la o banca, din centru, am completat actele, iar afara cineva a taiat roata la masina. Se vede clar ca a fost taiata, cum a constatat si politia. Cind am ajuns la citeva sute de metri de banca, cineva ne-a facut semn de pe trotuar ca avem pana. Am oprit si linga noi a tras si o masina straina in care erau trei barbati. Unul statea cu coatele pe geam si se uita pe strada. Nu l-am bagat in seama. Era cam la doi metri de mine – un tip solid. Trebuia sa ajungem la Matasari si ne-am grabit sa reparam pana. Pe la Balesti ne-am oprit la cineva si acolo am vazut ca nu mai avem nimic“, a spus Ion Cazacu. Comisarul Viorel-Salvador Matei-Caragea, adjunctul comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a declarat ca se incearca identificarea unor eventuali suspecti, prin analizarea inregistrarilor video oferite de conducerea bancii. Politistii spera ca in acest fel sa dea de urma celor care au comis jaful, mizind si pe faptul ca unii dintre cei implicati sint recidivisti si au mai avut de-a face cu oamenii legii. Metoda anvelopei taiate este utilizata frecvent in Bucuresti, dupa cum au declarat surse din cadrul IJP Gorj, si a „prins“ repede si la Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS