17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Tirgu Jiu, cercetat pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar

Primarul din Tirgu Jiu, cercetat pentru abuz in serviciu intr-un nou dosar

• Edilul este acuzat ca ar fi refuzat sa achite contravaloarea serviciilor prestate de o firma de deratizare • Cu toate ca societatea a dus la bun sfirsit un contract pe care il cistigase prin licitatie, primaria a refuzat plata serviciilor, pe motiv ca patronul ar fi dublat suprafata scolilor deratizate • Potrivit purtatorului de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, Constantin Cretan, directorii scolilor deratizate ar fi semnat „ca primarii“, neverificind ceea ce li s-a bagat sub nas


Primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, s-a ales cu un nou dosar penal, dupa cele doua care se afla in curs de finalizare la Parchetul local. In urma plingerii primite de la reprezentantii unei firme de deratizare din municipiu, Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu a inregistrat un dosar, care se afla acum in lucru la politie. SC GIRMAD SRL isi cere banii pe lucrarile de dezinsectie si deratizare realizate la mai multe scoli din municipiu, in 2004. In vara anului trecut, primaria a organizat o licitatie care a fost cistigata de societatea sus-amintita. Dupa prestarea serviciilor respective, SC GIRMAD a prezentat o factura de 670.000.000 de lei si receptiile semnate de directorii de scoli. Reprezentantii Primariei Tirgu Jiu au refuzat sa semneze receptiile si au acceptat sa achite numai 220.000.000 de lei. Unul dintre motive a fost acela ca suprafetele deratizate trecute in acte nu coincid cu cele din realitate, dupa cum a declarat Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu.


„Directorii au semnat ca primarul“


Constantin Cretan a precizat ca firma a mai trecut in acte ca realizate si lucrari de dezinfectie. „Dinsii vor 670 de milioane, dar de la primarie nu a semnat nimeni. Practic au fost dublate suprafetele existente in scolile deratizate. Asta inseamna ca au deratizat si curtile, si trotuarele din fata institutiilor de invatamint. De asemenea, pe linga lucrari de dezinsectie si deratizare au mai aparut in documente si lucrari de dezinfectie. Nu le-a cerut nimeni asa ceva. Cei de la GIRMAD se prevaleaza de faptul ca directorii de scoli au semnat ca primarul, fara sa se uite si la cifrele din acte. Aveau specialisti la care puteau sa apeleze, insa putini o fac. Este prima data cind ni se intimpla asa ceva“, a declarat Constantin Cretan. Primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a afirmat ca institutia pe care o conduce va apela la un expert tehnic cu ajutorul caruia sa demonstreze ca suprafetele scolilor deratizate au fost dublate pe hirtie si ca nu se justifica plata diferentei de bani pe care o solicita SC GIRMAD SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS