7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii batausi de la Constanta au primit interdictie de parasire a localitatii

Politistii batausi de la Constanta au primit interdictie de parasire a localitatii

Ministrul Blaga isi cere scuze public pentru prestatia subordonatilor


Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor si-a cerut ieri scuze in mod public, dupa ce cu doua zile inainte patru politisti constanteni au batut un craiovean, pina cind acesta a ramas aproape fara suflare. Politia Româna a precizat ca deja au fost luate primele masuri disciplinare impotriva vinovatilor. Conform unui comunicat, ministrul Vasile Blaga a prezentat scuze public cetateanului Ion Gionea, agresat la Constanta, de o echipa a politiei din localitate. De asemenea, MAI adreseaza scuze familiei lui Ion Gionea si tuturor cetatenilor pentru comportamentul incalificabil al celor patru politisti si asigura opinia publica ca astfel de acte vor fi aspru sanctionate.


Ministerul Administratiei si Internelor apreciaza ca atitudinea si comportamentul celor patru oameni ai legii implicati in regretabilul incident reprezinta o grava atingere adusa uniformei de politist si o pata asupra imaginii Politiei Române, care afecteaza grav increderea cetatenilor in aceasta institutie, menita sa le apere drepturile si nu sa le incalce.


Astfel de gesturi de brutalitate contribuie la deteriorarea legaturii care trebuie sa existe intre societate si politia pusa in slujba acesteia, legatura si asa fragila in conditiile in care eforturile de reformare a Politiei Române isi fac simtite efectele intr-un ritm mai lent decit cel dorit. Orice astfel de acte trebuie eliminate definitiv din comportamentul politistilor, care trebuie sa isi asume si sa isi respecte rolul de protector si de servitor al cetatenilor“.


Conducerea Politiei Române a demarat o ancheta interna care sa stabileasca gradul de vinovatie a celor patru politisti implicati in incidentul de la Constanta. Prima masura care s-a luat impotriva lor a fost aceea de interdictie de a parasi Constanta pentru o perioada de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS