12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePagubitii din Frunzaru mai au de asteptat despagubirile de la ELECTRICA

Pagubitii din Frunzaru mai au de asteptat despagubirile de la ELECTRICA

Oamenii din Frunzaru au spus ca duminica, 7 august, a fost o pana de curent de peste opt ore. In aceeasi zi, dupa ce doi lucratori de la ELECTRICA au mesterit toata ziua pe la stilpii din comuna, la cinci minute de la plecarea lor satenii au ramas fara aparatele electronice si electrocasnice.


„Curent n-am avut de vineri. S-a mers pe o singura faza, pina au venit cei de la ELECTRICA sa repare. A venit curentul, iar duminica, la ora 8.00, s-a intrerupt din nou, pina la 16.30. Au umblat doi baieti duminica seara, iar dupa ce au plecat ei, la cinci minute, s-a petrecut nenorocirea“, a povestit Ion Sirbu, unul dintre cei pagubiti.


„Cind am intrat in casa am vazut ca iesea fum din calculator. Il cumparasem anul trecut pentru copil, de Craciun, sa-i fac si lui o bucurie. Nu sint nici avut, n-am nici serviciu, muncesc, cultiv legume si-am zis sa-i cumpar si lui. S-a dus tot, si unitate, si monitor…“, a spus, la rindul sau, Dumitru Diaconu.


Se pare ca in situatia celor doi sint trei sferturi dintre satenii din Frunzaru, comuna Sprincenata. Li s-au ars frigidere, televizoare, combine frigorifice, tot ce au mai avut in acele momente in priza.


De luni, oamenii au inceput sa soseasca la Draganesti, la centrul zonal al furniorului de electricitate, cu cereri de despagubire. S-au dus fiecare cu ce a putut. „Sa ne fi vazut cum stateam la coada, zeci de oameni, ca nici macar n-au putut sa vina ei la noi, am mers fiecare cum am putut. Si mai sint de dus“, a spus Sirbu.


La ELECTRICA, sucursala Slatina, a ajuns vestea destul de tirziu, abia marti. Responsabilul Compartimentului relatii publice, Viorel Chiru, explica circuitul documentelor pina la recuperarea pagubei: „Abonatii ELECTRICA vor depune fiecare plingere la Centrul Draganesti, la fata locului se deplaseaza o comisie care stabileste, in fiecare caz, paguba, se transmite situatia la nivel de sucursala. De aici pina la repararea aparatelor distruse sau inlocuirea acestora, daca situatia o impune, este insa cale lunga. Exista posibilitatea ca fiecare abonat sa-si repare aparatele la un centru specializat si sa vina dupa aceea cu factura, pentru decontare. Daca au rabdare vor astepta ca aparatele sa fie colectate de salariatii ELECTRICA, aduse la centru si reparate.


Nimeni, in schimb, nu le poate spune cit va dura reparatia sau, in cazul in care apeleaza la alta firma, cind isi vor vedea banii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS