11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDepozitul FRIGORIFER a fost inchis, dar e deschis

Depozitul FRIGORIFER a fost inchis, dar e deschis

Directia de Medicina Preventiva din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj a dispus marti suspendarea activitatii depozitului FRIGORIFER din Craiova. Aceasta masura a fost luata, conform declaratiei reprezentantilor DSP Dolj, din cauza nerespectarii conditiilor igienico-sanitare in vigoare.


In urma cu doua saptamini, angajatii directiei au efectuat un control la depozit, dupa care au dispus acordarea unui termen de doua saptamini pentru intrarea in legalitate.


„In termenul dat nu au facut nimic. Am avut apoi marea surpriza sa constat ca, in patru ani, atit Oficiul pentru Protectia Consumatorului, cit si Directia Sanitar-Veterinara si chiar Sanepidul, institutia pe care o conduc acum, nu au efectuat nici un control in acest depozit angro. Am dispus suspendarea activitatii conform Legii nr. 98/1994, din cauza conditilor greu de descris in care se vindeau produsele. Cel mai grav este faptul ca din acest depozit se aprovizioneaza cu alimente cinci judete, numeroase firme din tara desfasurindu-si aici activitatea“, a declarat Bebe Martin, director executiv adjunct in cadrul Directiei de Medicina Preventiva.


Aflind ca depozitul FRIGORIFER a functionat si ieri, in ciuda ordinului de suspendare a activitatii, conducerea DSP Dolj a declarat ca exista doua posibilitati: „Fie decizia de inchidere nu a ajuns la administrator, fie se incapatineaza sa nu se conformeze legii, riscind astfel sa intre in conflict cu organele abilitate. In zilele urmatoare, vom vedea ce se intimpla“.


Reprezentantii directiei au tinut sa precizeze ca, in ultima saptamina, au efectuat 86 de controale in unitati de alimentatie publica, magazine generale, depozite alimentare, unitati scolare, unitati sanitare, stranduri, dar si numeroase actiuni ca urmare a sesizarilor primite pe adresa institutiei. In urma neregulilor constatate, au fost date zece sanctiuni in valoare de 86 de milioane de lei si doua avertismente, iar peste 1.000 de societati comerciale vor fi desfiintate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS