12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDaniel Morar, acceptat de CSM pentru sefia PNA

Daniel Morar, acceptat de CSM pentru sefia PNA

Reorganizarea justitiei initiata de Monica Macovei a inceput sa prinda viteza. Dupa ce marti dupa-amiaza ministrul l-a prezentat personal colectivului PNA pe adjunctul delegat al sefului institutiei, Mircea Zarie, ieri, CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea numirii lui Daniel Morar in functia de procuror general al Parchetului Anticoruptie. Si la Parchetul Instantei Supreme lucrurile incep sa se miste, aici fiind numit sa asigure interimatul in functia de procuror-sef adjunct al DIICOT, procurorul Doru Ioan Cristescu.


Propunerea procurorului Daniel Morar in functia de procuror general al Parchetului National Anticoruptie a fost avizata, cu unanimitate de voturi, de catre reprezentantii CSM, urmind ca noul sef sa-si intre in piine dupa ce presedintele tarii isi va da acordul prin semnarea decretului prezidential.


Renumit ca un anchetator intransigent, noul sef al PNA intentioneaza, potrivit unor surse judiciare, sa evalueze „cit mai sever“ activitatea procurorilor din cadrul institutiei pe care o va conduce, cerind sa fie informat atit cu privire la dosarele care se afla in lucru, cit si asupra stadiului in care se afla anchetele.


De altfel, se poate spune ca noua structura de conducere a PNA a inceput deja sa functioneze inca de marti, dupa ce ministrul Justitiei a facut o vizita inopinata la sediul din Calea Serban Voda pentru a-l prezenta pe procurorul general adjunct delegat, Mircea Zarie. Acest lucru ne-a fost confirmat chiar de catre purtatorul de cuvint al PNA, magistrat Alina Tonigaru, care ne-a declarat ca „procurorul general adjunct delegat Mircea Zarie a fost prezentat colectivului de catre ministrul justitiei si de procurorul general al României, domnul Ilie Botos, si a stat pina seara tirziu in sediul institutiei“. Mircea Zarie a fost numit ca delegat pentru 30 de zile printr-un ordin al procurorului general al României, Ilie Botos. Noul adjunct al sefului PNA a fost procuror in cadrul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Ministerul Public, ocupind, inainte de anul 2000, functia de adjunct al procurorului general al României, Mircea Criste.


Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul CSM, Mircea Zarie este casatorit si proprietar a doua masini, un Opel Vectra dobindit in 1997 si un Ford Mondeo cumparat in 1998, veniturile sale pe anul trecut nedepasind 550 de milioane de lei vechi. Prin acelasi ordin semnat de Ilie Botos, in functia detinuta pina de curind de Gratiana Daniela Isac (adjuncta lui Gheorghe Muscalu) a fost numit sa asigure interimatul pentru 30 de zile, procurorul Doru Ioan Cristescu, fost procuror inspector in cadrul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Timis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS