10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca isi pune casa la dispozitia celor nevoiasi

O craioveanca isi pune casa la dispozitia celor nevoiasi

„Citesc Gazeta de Sud in fiecare zi. Am mai ajutat pe cineva tot prin intermediul ziarului dumneavoastra. Am mers la o familie saraca din Craiovita Noua si le-am dus carne, faina si ce-am mai putut si eu“, a povestit Marioara Nicolita. Acum femeia s-a gindit si la cei loviti de inundatiile din acest an si, impreuna cu sotul, a hotarit sa puna la dispozitia unei familii nevoiase casa pe care cei doi o au in localitatea Bujoru, situata la opt kilometri de Craiova. „Stiu ca in urma inundatiilor soarta multor oameni a fost schimbata. Sint mama a cinci copii, dar nu pot sa ramin nepasatoare la problemele oamenilor care, dupa o viata, au ramas doar cu hainele de pe ei. As vrea sa ajut o familie ramasa fara locuinta. Numai cu ajutorul nostru acesti oameni vor putea depasi momentele grele si vor putea sa-si continue viata“, a afirmat Marioara.


O femeie care stie cit de pretios este cel mai mic ajutor


Marioara Nicolita nu a avut nici ea o viata prea usoara. „La inceput, nu puteam face copii. Sotul meu isi dorea neaparat unul. Ne gindisem chiar sa adoptam, dar a dat Dumnezeu si am ramas insarcinata pentru prima data abia dupa sapte ani de casnicie. Acum avem cinci copii si ei sint marea noastra bucurie“, a spus ea. Cresterea copiilor nu a fost nici ea lipsita de griji. „Eu nu am lucrat. Abia de trei ani sint vinzatoare intr-un chiosc. Din lipsa banilor sotul a plecat sa munceasca in Israel, ne-a fost greu fara el, dar ne-am descurcat“, a completat femeia. Cu banii cistigati de sot, familia a reusit sa cumpere o masina, un apartament in Craiova si casa de la Bujoru. „Vreau sa ajut si eu pe cineva, pentru ca stiu ce greu este sa nu ai nici un sprijin. Ar fi pacat daca nu as ajuta pe cineva, mai ales ca am cu ce. Daca aveam bani, as fi dat bani, dar nu am. E mai bine sa ofer un adapost. La Bujoru sint doua case, nu prea mari, au fiecare doua camere. Avem gradina, avem pasari si tot ce mai trebuie pe linga casa omului: fintina, magazie, grajd. Este chiar si o zona frumoasa acolo“, a specificat aceasta.


Marioara nu cere nimic in schimb


Femeia mai spune ca nu cere nimic de la cei care ar veni sa locuiasca acolo. „Nu vreau decit sa aiba grija de casa. Pot sa-si puna in gradina ce vor. Eu nu cer nimic. Sint dispusa chiar sa-i mai ajut cu cite ceva. Noi mergem la tara la fiecare sfirsit de saptamina, dar nu putem avea grija de gospodarie de la distanta. As vrea sa pot sta fara grija, sa merg acolo si sa stiu ca gasesc pe cineva. Poate ca oferta mea nu va fi acceptata de cei din zonele afectate de ploi, pentru ca oamenilor le este greu sa plece din locurile unde au trait o viata. Dar, poate ca mai sint oameni care au nevoie de un adapost. Sint multi batrini nevoiasi. Pot veni sa locuiasca aici, eu m-as incumeta sa-i si inmormintez, daca ar fi cazul“, a mai spus Marioara Nicolita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS