6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa potabila pe strada Poligonului

Apa potabila pe strada Poligonului

Dupa ce au fost de nenumarate ori inundati in urma ploilor torentiale, locuitorii de pe strada Poligonului, din zona Brestei, pot rasufla usurati. Consiliul local a stabilit cistigatoarea licitatiei pentru proiectul de introducere a apei potabile, lucrare evaluata la aproximativ un miliard de lei si finantata din fonduri ISPA. Dintre cele patru firme participante la licitatia organizata de consiliul municipal, cistigatoarea a fost SC Atlas, iar lucrarile urmeaza sa fie executate intr-o luna.


Timp de zece ani, locuitorii acestei strazi au facut numeroase demersuri catre oficialitatile orasului, pentru introducerea unei retele de apa potabila, deoarece gradul de poluare este foarte ridicat in aceasta zona, aflata in vecinatatea cimitirului Bobonete. Ori de cite ori ploua, se stringe foarte multa apa, care degradeaza cavourile si mormintele din cimitir si care se scurge prin curtile oamenilor.


„In acest mod, este infestata pinza freatica de la suprafata si noi traim printre microbi si gunoaie. Este un adevarat focar de infectie“, s-a plins Marian Dimieru. In luna mai, Gheorghe Albastroiu, reprezentantul locuitorilor de pe strada Poligonului, a mers in audienta la primar si a expus pe larg problemele cu care se confrunta toti cei care traiesc in acea zona. Primarul a promis ca va aloca bani de la bugetul local si va organiza o licitatie pentru desemnarea unei firme, care va executa lucrarile. Acum, locuitorilor de pe strada Poligonului nu le mai ramine decit sa se roage ca vremea sa se imbunatateasca si sa permita muncitorilor sa se apuce de lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS