13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeful Garzii de Mediu si sefa Serviciului control al DGFP Gorj, anchetati de PNA in dosarele Stefanoiu

Seful Garzii de Mediu si sefa Serviciului control al DGFP Gorj, anchetati de PNA in dosarele Stefanoiu

• Gabriela Vodislav, sefa Serviciului control din cadrul DGFP Gorj, cea care trebuia sa il verifice pe Stefanoiu, l-a invatat pe acesta cum sa falsifice 52 de chitante, in valoare de peste sapte miliarde de lei • Ovidiu Ilie, actualul sef al Garzii de Mediu Gorj si fostul sef al depozitului PECO Tirgu Carbunesti, a pus umarul la tranzactiile cu motorina „pe datorie“ catre firmele lui Stefanoiu • Ovidiu Ilie este sotul Mioarei Ilie, sefa Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti


Anchetele in dosarele in care este vizata activitatea omului de afaceri din Novaci, Florentin „Relu“ Stefanoiu, au inceput sa scoata la iveala nume grele din fruntea unor institutii ale statului. Functionarii respectivi trebuia sa fie cei care aveau datoria sa vegheze la respectarea legislatiei si sa o aplice. In ciuda misiunii care le-a fost incredintata, functionarii respectivi, cum este si cazul unei sefe cu atributii de control din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, l-au ajutat pe afacerist sa eludeze legea. Gabriela Vodislav, la data producerii faptelor sefa Serviciului de control al DGFP Gorj, a fost cea care i-a dat „indicatii“ lui Relu Stefanoiu in legatura cu modul de intocmire in fals a unor chitante. In urma verificarilor, s-a stabilit ca functionara cu atributii de control a constatat ca la una dintre societatile omului de afaceri intrarile nu corespundeau cu iesirile. Pentru a „remedia“ aceasta problema, Stefanoiu a luat lectii de „contabilitate“ de la sefa din DGFP. Astfel s-a ajuns la falsificarea a 52 de chitante a caror valoare depaseste suma de sapte miliarde de lei. Gabriela Vodislav este acuzata de instigare la fals intelectual si favorizarea infractorului.


Seful Garzii de Mediu Gorj, cercetat penal


In dosarul in care este anchetata angajata de la DGFP, Parchetul National Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva omului de afaceri din Novaci, Relu Stefanoiu, pentru obtinerea ilegala a unor credite de aproximativ 80 de miliarde de lei de la sucursala BCR Novaci. In acelasi dosar mai sint urmariti penal fostul director al BCR Novaci, Sorin Popescu, si alti zece functionari ai bancii, ai DGFP Gorj, precum si angajati din cadrul firmelor SC SENACO Novaci si SC GILORT Tirgu Carbunesti. Firmele ii apartin lui Stefanoiu. Acesta este acuzat de asociere in vederea savirsirii de infractiuni, fals, uz de fals, abuz in serviciu si utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care fusesera luate. In 2001, afaceristul din Novaci a obtinut un credit de sapte miliarde de lei, restul banilor fiind luati in 2002 si 2003. Majoritatea sumelor au ajuns, prin intermediul unor circuite complexe, la grupul de firme in fruntea carora se afla Luminita Marin, sotia omului de afaceri Ion Marin.


Alt dosar – alte nume grele


Alt dosar in care este anchetat Relu Stefanoiu, alaturi de directorul PECO Gorj, Dumitru Pruna, a scos la iveala citeva surprize. Pruna este acuzat de abuz in serviciu, iar omul de afaceri – de complicitate la abuz in serviciu. Politistii si procurorii au stabilit ca PECO Gorj, din dispozitia directorului Dumitru Pruna, oferea combustibil firmei SENACO Novaci, unde este patron Stefanoiu, fara ca plata sa fie realizata la termenul legal si in conditiile legii si ale dispozitiilor interne ale distribuitorului de combustibili. In acest fel, intre 2002 si 2004, catre firmele lui Stefanoiu s-au „scurs“ sute de tone de combustibil. In acelasi dosar mai sint anchetati Aneta Ghimis, Ion Putere si Ovidiu Ilie. Acesta din urma este seful Garzii de Mediu Gorj si fostul sef al depozitului PECO Tirgu Carbunesti. Ovidiu Ilie este sotul sefei Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Carbunesti. Ilie s-a mai aflat in atentia Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, alaturi de alti fosti sefi din conducerea PECO Gorj, Zamfirescu si Andritoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS