24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn batrin din Cosoveni vrea sa-si petreaca restul zilelor intr-un azil

Un batrin din Cosoveni vrea sa-si petreaca restul zilelor intr-un azil

Ionel Toma, de 79 de ani, ramas fara locuinta, este nevoit sa doarma in santul din fata propriei case. Barbatul sustine ca a fost alungat chiar de copiii sai. Ca sa nu-l prinda iarna fara adapost, batrinul doreste sa se interneze intr-un azil. In urma cu citeva zile a fost internat la Spitalul de Urgenta Craiova. Ionel Toma spune ca a fost batut de fiul cel mare, care l-ar fi dat si afara din casa.


A ramas in strada


Fiul cel mare al lui Toma, Ion, locuia la Ploiesti pina in urma cu citiva ani, cind batrinul l-a chemat acasa, intre cei doi fiind incheiat un contract de vinzare-cumparare a casei care nu includea si o clauza de intretinere. Constantin Toma, fiul cel mic, a fost nemultumit de aceasta tranzactie, intre cei doi frati iscindu-se un conflict. „M-au alungat. M-am dus la celalalt, dar nici asta nu ma mai vrea. Am ajuns sa dorm prin santuri, ca un ciine. Unde sa ma duc eu acum? Am muncit o viata intreaga, am crescut doi copii, dar pentru ce?“, s-a plins batrinul. Autoritatile din Cosoveni sustin ca batrinul a plecat de bunavoie din locuinta vinduta fiului cel mare si nu confirma faptul ca acesta ar dormi sub cerul liber.


Izgonit si de fiul cel mic


Dupa un timp, batrinul nu s-a mai inteles nici cu fiul cel mic si a dorit sa se intoarca acasa, dar nu a mai fost primit de Ion. Acesta nu a vrut sa-l mai primeasca pentru ca ii fusese golita casa de catre fratele lui, Constantin, cu ajutorul batrinului. Ionel Toma sustine ca a fost chiar batut de fiul cel mare. „M-a lovit cu pumnii si cu picioarele. A vrut sa ma duca in fata trenului ca sa mor mai repede. A dat Dumnezeu si o vecina a chemat salvarea care m-a adus la Craiova“, a povestit barbatul.


La Spitalul de Urgenta Craiova, Ionel Toma a fost internat la Sectia de neurochirurgie. Emilia Notita, asistentul social din Primaria Cosoveni, sustine ca, fiind epileptic si avind crize in urma carora a suferit leziuni, batrinul a mai fost internat in spital de catre copii. Agentul Madalin Iordache, de la Postul de Politie Cosoveni, confirma ca exista un conflict intre cei doi frati, dar spune ca nu a fost inregistrata nici o plingere din partea batrinului.


Azilul, singura solutie


Acum, batrinul vrea sa se interneze intr-un azil, unde ar putea sa stea linistit. „M-as duce bucuros la un azil… Am si pensie. Acolo nu ma mai cert cu nimeni. Nu mai am altceva de facut decit sa astept sa mor. Dar nu are cine sa umble pentru mine, ca sa ma pot interna. Va rog sa ma ajutati!“, a mai spus barbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS