11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretul succesului unui om de afaceri din Boureni

Secretul succesului unui om de afaceri din Boureni

Dumitru Dragulescu, sau Miti cum il stie lumea, nu s-a gindit niciodata sa plece din satul sau natal, Boureni, comuna Afumati. Din contra, a inceput sa investeasca, ajutind la „ridicarea satului“, cum ii place sa spuna. Acum, la 36 de ani, are o afacere. Si totul a fost facut cu banii strinsi din gradinarit.


Primul pas in domeniul afacerilor l-a facut in 1991, cind si-a deschis primul bar. „Aveam doar un frigider in care tineam totul. Bani nu cistigam cine stie ce, dar mai dadeam si filme la video, cu care atrageam lumea“, a povestit Dumitru Dragulescu. Au urmat zece ani in care a lucrat la o firma din Bailesti, timp in care si-a facut o multime de relatii. Dupa ce a ramas fara loc de munca, a inceput sa se ocupe de gradinarit, ocupatie de pe urma careia a cistigat banii investiti in unul dintre cele mai frumoase localuri din sat, dupa cum spune lumea. „Am tinut de bani si am fost ambitios si numai in felul acesta am reusit sa ridic aceasta constructie in care am un minimarket si un bar. In exterior am amenajat o terasa si o piscina“, a spus cu mindrie Dumitru Dragulescu. La minimarket se gasesc de toate, de la articole textile pina la oale si detergenti. Oamenii vin sa cumpere de aici pentru ca preturile sint foarte mici. „Eu am pus adaos comercial de numai 10%, pentru ca stiu ca nu are lumea bani. Tot din aceasta cauza primesc si bonuri de masa la magazin, cu toate ca nu am ce face cu ele. Imi e rusine sa refuz oamenii. Le primesc si le folosesc apoi pentru cumparaturile pe care le fac pentru mine“, a marturisit Dumitru.


Secretul succesului si planuri de viitor


„Trebuie sa nu fii arogant cu oamenii. Daca esti arogant cu clientii, acestia pleaca in alta parte si nu mai cumpara de la tine“, a spus Dumitru. Acum are in plan sa construiasca o fabricuta de materiale plastice in beciul localului. Aceasta o sa asigure locuri de munca oamenilor din sat. Principiul care sta la baza viitoarelor investitii este ca, daca te dezvolti tu, ca investitor, se dezvolta si satul. „Daca o sa creez 30 de locuri de munca se va ridica si Boureniul“, a spus tinarul intreprinzator. De asemenea, in curtea localului va fi construit un strand.


Totul pentru satul natal


Pe linga investitiile din sat, Dumitru Dragulescu incearca sa isi ajute consatenii si altfel. „Am luat de la o fabricuta care era in lichidare de stoc citeva zeci de perechi de tenisi pe care i-am oferit copiilor de la scoala. Nu s-au prea potrivit numerele, dar copii au fost foarte multumiti“, a spus Dumitru. Pentru o parte din elevii Scolii din Boureni, investitorul satului a organizat o excursie la Craiova, la McDonalds, iar de sarbatori cadourile celor mici sint procurate tot pe cheltuiala lui Dumitru. De curind, a initiat un parteneriat cu Berni Opris, din Boureni, care s-a stabilit in Germania si care, dupa pensionare, se va intoarce pentru a ajuta si el la ridicarea satului. Pina atunci, au stabilit sa aduca in aceasta toamna mobilier din Germania pentru scoala din comuna. „Dupa ce va veni si Berni, o sa ne stringem mai multi ca sa facem ceva bun in satul nostru. Idei am multe, dar nu pot sa fac totul singur“, a declarat Dumitru Dragulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS