10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePepeni multi, spatii putine in Craiova

Pepeni multi, spatii putine in Craiova

Producatorii de pepeni verzi si galbeni au invadat din nou Craiova. Pietele amenajate din oras s-au dovedit si de aceasta data insuficiente pentru miile de tone de pepeni din zona de sud a judetului. Spre deosebire de alti ani, cind majoritatea productiei de pepeni se ducea in alte judete, in aceasta vara, multi producatori nu au vindut in alte regiuni ale tarii, din cauza pretului mare al transportului si a pretului mic al produselor. Gramezi imense de lubenite sint aproape la fiecare colt de bloc, taranii sperind ca aducind pepenii mai aproape de casele orasenilor vor vinde mai repede si mai mult. La 5.000 lei kilogramul pepenele verde abia isi scot cheltuielile si le mai ramine ceva.


„Daca mai las din pret inseamna ca am venit cu ele degeaba si mai trebuie sa aduc bani de acasa ca sa platesc transportul. Nu pot sa le vind la piata, pentru ca nu mai este loc si incercam si noi marea cu degetul, aici, linga spital. Nu putem sa ducem lubenitele in alt judet, pentru ca nu avem transport si trebuie sa platim ca sa ni le aduca. Daca la toamna scot cit sa-mi imbrac copiii, se cheama ca tot nu am muncit degeaba! Acum mai vindem cite ceva, dar, dupa ce se coc strugurii, lubenitele nu mai merg“, a spus un taran din Dabuleni, uitindu-se cu groaza la gramada de lubenite care nu vrea sa se micsoreze.


Oamenii nu inteleg de ce orasenii nu mai vor sa cumpere lubenite ieftine si prefera sa ia fructe de import mult mai scumpe. „Dau lubenitele indopate, adica il las pe om sa guste din lubenita pe care o alege. Daca-i place ia, daca nu, nu ma tin dupa el, ca nu-i paguba cu o lubenita indopata. Trec doamne cu mere, cu banane si cu portocale in plase care sint scumpe foc si nu cumpara de la mine lubenite dulci si ieftine! Nu stiu de ce! La piata vinzatorul ii pune in cintar la rind marfa, iar la mine e pe alese si tot fac mofturi“, a spus mirat M.Ion, din Calarasi.


Pe linga garduri, pe linga ziduri, pe linga spitale si peste tot pe unde mai este un loc liber oamenii pamintului se chinuie sa stringa un ban cinstit facut cu multa truda. Pe nisipurile din sudul judetului, lubenitele sint singurele care dau rezultate notabile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS