17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepe schimbarea prim-procurorilor si a presedintilor de instante

Incepe schimbarea prim-procurorilor si a presedintilor de instante

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, miercuri, calendarul concursurilor care vor fi organizate pentru a-i reconfirma sau a-i schimba din functie pe toti detinatorii posturilor de conducere de la parchete sau instante, conform noilor reglementari din domeniul justitiei. Astfel, in ultima decada a lunii septembrie se va organiza concursul pentru ocuparea functiilor de conducere de la tribunale si curti de apel, precum si de la parchetele de pe linga tribunale si curti de apel.


Concursul pentru numirea in functiile de conducere de la judecatorii si parchetele de pe linga judecatorii va avea loc in prima decada a lunii octombrie, iar in cea de-a doua decada se va derula concursul pentru promovarea in functiile de executie a judecatorilor si procurorilor. De asemenea, in a doua decada a lunii decembrie, va fi organizat concursul de admitere in magistratura a persoanelor cu vechime de minimum cinci ani in domeniul juridic. CSM a stabilit, tot miercuri, si cele doua comisii pentru concursul de numire in functii de conducere la instante, respectiv la parchete.


Comisia pentru instante este formata din doi judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, doi judecatori de la Curtile de Apel si trei specialisti in management si organizare institutionala din afara sistemului judiciar. Pentru parchete, comisia va avea in componenta doi procurori de la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, doi procurori de la Parchetele de pe linga Curtile de Apel si trei specialisti in management si organizare institutionala din afara sistemului judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS