3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Valea Jiului, inundatii la prima ploaie

In Valea Jiului, inundatii la prima ploaie

Ploaia a reusit sa inunde, in numai citeva ore, mai multe strazi din Petrosani, circulatia fiind paralizata. Cele mai afectate zone au fost cele in care locurile de colectare a apelor pluviale nu au mai facut fata volumului mare de apa, dar au fost probleme si in cartierele marginase, acolo unde strazile nu au avut niciodata canalizare.


Angajatii Regiei de Apa Petrosani au fost prezenti in zonele cu pericol de inundatii, pentru a interveni in situatia in care apa ar fi patruns in casele oamenilor. La fel s-a intimplat si in Uricani ori Vulcan. „In zona piriului Staicului, apa care se aduna nu poate fi preluata de gurile de evacuare, iar apa vine cu tot felul de aluviuni care ingreuneaza scurgerea torentelor si de aici rezulta inundarea arterelor principale din oras. Nu avem decit sa lucram pina ploaia va inceta si va disparea pericolul de inundatii“, au afirmat angajatii Regiei de Apa din Valea Jiului.


Si la Uricani, oamenii din cartierele in care se inregistreaza frecvent inundatii stiu ce trebuie sa faca si actioneaza imediat ce ploile devin amenintatoare. Primarul Uricaniului, Danut Buhaescu, a spus ca nu a fost amenajata nici o albie, iar Jiul de Vest si piraiele de munte ajung mereu sa inunde gospodariile oamenilor si chiar subsolurile blocurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS