14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertismente pentru prevenirea toxiinfectiilor

Avertismente pentru prevenirea toxiinfectiilor

Medicii doljeni avertizeaza din nou asupra pericolului aparitiei bolilor transmisibile, in special toxiinfectii alimentare, in aceasta perioada si avertizeaza populatia sa respecte cu strictete regulile elementare de igiena.


Toxiinfectiile alimentare sint favorizate de temperaturile ridicate, de inundatii si de nerespectarea regulilor de igiena personala.


In sezonul cald, toate produsele, dar mai ales cele din carne, lapte, peste, oua, dulciuri cu crema se altereaza rapid si se pot contamina usor cu microorganisme, daca nu sint manipulate corect si pastrate in conditii speciale.


Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj recomanda ca alimentele si magazinele din care facem cumparaturi sa fie atent selectionate, chiar daca acest lucru presupune o cheltuiala mai mare. „Sanatatea are un pret mult mai mare. Asa ca trebuie sa fim atenti de unde cumparam si mai ales ce cumparam. Nu achizitionati niciodata alimente dintr-un magazin in care miroase urit, e mizerie pe jos, vinzatorul are miinile murdare, tuseste, are rani sau furuncule la miini. Asigurati-va ca agentii economici care comercializeaza produse alimentare proaspete (carne, lapte, peste) dispun de conditiile necesare acestui tip de comert (vitrine, lazi frigorifice) sau aer conditionat. Nu cumparati niciodata produse (in special conserve) care nu au termenul de garantie inscriptionat pe eticheta sau sint expirate, preparatele din carne in membrana – salam, cirnati, lebar, cremvursti, toba – care au membrana rupta, lipicioasa, mizguita sau verde la culoare“, a spus dr. Narcisa Dinica, sefa Biroului de promovare a sanatatii din cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS