19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisarul Trifoi - promovat sef al Serviciului Investigatii Fiscale din cadrul DGFP Gorj

Comisarul Trifoi – promovat sef al Serviciului Investigatii Fiscale din cadrul DGFP Gorj

• Din salariul de fost comisar al Garzii Financiare, Ion Gigi Trifoi a pus deoparte si are acum un apartament, o vila si o masina luxoasa • In timpul liber, actualul sef de la finante s-a ocupat de campania electorala a fratelui sau si i-a dat sfaturi pretioase pentru succesul in afaceri


Fostul comisar al Garzii Financiare Gorj, Ion Gigi Trifoi, este noul sef al Serviciului Investigatii Fiscale din cadrul Compartimentului Control Fiscal al Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj. El a lasat salariul de la Garda Financiara pentru leafa de stab la Finante, dupa ce Gheorghe Paraschivu, ex-sef al Serviciului Investigatii Fiscale, a devenit, cu sustinerea PNL, director adjunct al DGFP Gorj. Trambulina de pe care a sarit comisarul Trifoi in scaunul de sef la Investigatii Fiscale este subreda si putreda pe alocuri, avind in vedere trecutul acestuia. Pe vremea cind era la Garda Financiara, comisarul a fost acuzat ca s-a implicat in campania electorala a fratelui sau, Dorel Trifoi, din comuna Schela. In iunie 2004, Garda Financiara Bucuresti s-a sesizat si a dispus efectuarea unei anchete. De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Control l-a suspendat din functie pe comisarul politician. Ion Gigi Trifoi si-a luat concediu medical, pentru a fi scutit de eventualele urmari ale controlului. In cele din urma, Comisariatul general al Garzii Financiare Bucuresti l-a sanctionat pe Trifoi cu o mustrare scrisa, considerind ca acesta a facut campanie electorala in timpul sau liber, insa a incalcat statutul sau, de comisar al Garzii Financiare.


Vila, apartament si BMW din salariul de comisar


Daca implicarea in campania electorala a fratelui sau a fost tratata intr-o anumita masura cu clementa, Ion Gigi Trifoi a reusit, de-a lungul timpului, sa imbine afacerile cu munca de birou si la stat. Astfel, in colaborare cu fratele sau si cu administratori de fatada, Trifoi a pus pe picioare o firma si citeva afaceri in comuna Schela. In anul 2000, SC TRIDAN SRL, unde era director Dorel Trifoi, a cistigat o licitatie pe un program MARR, care avea drept scop reabilitarea fostei zone miniere Schela. Valoarea lucrarilor a fost de 5,2 miliarde de lei, iar acestea au fost realizate in consortiu cu alta societate, SC ACM Gorj. Firma TRIDAN a mai cistigat o licitatie care viza lucrari de alimentare cu apa si o priza de apa, in valoare de 1,1 miliarde de lei. In aceeasi comuna, Schela, familia Trifoi a deschis un magazin si o brutarie, dar si-a construit si o vila. De precizat ca sotia lui Ion Gigi Trifoi este angajata la DGFP Gorj. Sfaturile pe care actualul sef al Serviciului Investigatii Fiscale i le-a dat in afaceri fratelui sau au adus prosperitate firmei si au rotunjit veniturile familiei. In plus, Ion Trifoi se mai lauda cu un apartament in Tirgu Jiu si un BMW luxos, toate avind la baza salariul de la stat. Faptul ca a fost extrem de activ in toate domeniile i-a adus fostului comisar promovarea la DGFP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU