12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate300 de familii din Olt vor primi fiecare materiale de constructii in valoare de 136 de milioane de lei

300 de familii din Olt vor primi fiecare materiale de constructii in valoare de 136 de milioane de lei

Autoritatile judetului Olt cauta solutii de ajutorare a celor ramasi fara acoperis deasupra capului in urma indatiilor de acum o luna. Ultimele vesti in acest sens vin de la prefectura judetului. Potrivit subprefectului Gigel Stirbu, sinistratii nu trebuie sa aiba motive de ingrijorare. La inceputul acestei saptamini, Gigel Stirbu a fost la sediul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, unde, alaturi de omologi din judetele Vrancea, Galati, Bacau si Teleorman, a discutat cu Laszlo Borbely, ministru delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului. Intilnirea a avut drept scop identificarea de noi modalitati de ajutorare a victimelor inundatiilor din luna iulie. S-a stabilit ca fiecare familie a carei casa a fost distrusa sa primeasca materiale de constructii pentru a-si ridica un nou adapost.


„Am cazut de acord ca ar fi cel mai bine ca familiile carora le-au fost distruse casele de inundatii sa fie ajutate cu materiale de constructii si nu cu bani. Valoarea materialelor pe care le vor primi se ridica la 136 de milioane de lei pentru fiecare familie. In zilele urmatoare va avea loc licitatia pentru achizitionarea materialelor respective. Va fi o licitatie nationala deoarece, la nivel central, s-a apreciat ca, procedind in acest mod, se va putea obtine un pret mai bun. Totodata, a fost abordata si ideea ca oamenii sa fie ajutati de firme specializate pentru a-si construi noile case, dar s-a renuntat ulterior la proiect deoarece o asemenea situatie, ca de altfel tot ce tine de implementarea unei asemenea masuri, ar fi urmat sa se prelungeasca foarte mult, iar oamenii ar fi avut de suferit“, a spus subprefectul Gigel Stirbu. Acesta a precizat ca autoritatile se vor ingriji ca fiecare familie care va beneficia de acest ajutor de la stat sa primeasca in regim de urgenta autorizatiile de ridicare a caselor, autorizatii care vor fi scutite de taxe. In judetul Olt, potrivit datelor detinute de prefectura, vor beneficia de acest sprijin aproximativ 300 de familii. Majoritatea caselor distruse de inundatiile din luna iulie sint in comunele Movileni, Crimpoia, Serbanesti sau Schitu. Tot pentru ajutorarea sinistratilor, in conturile puse la dispozitie de prefectura judetului in acest sens, s-au adunat pina in prezent 3,5 miliarde de lei, la care s-au adaugat alte 60 de milioane de lei provenite din donatii. Saptamina trecuta s-a incheiat si campania de colectare a ajutoarelor organizata tot la initiativa prefecturii, prilej cu care locuitorii judetului au donat tone de imbracaminte, incaltaminte, dar si aparatura electrocasnica si mobila. Acestea au fost incarcate in 21 de camioane care vor porni, in zilele urmatoare, catre zonele din judet afectate de inundatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU