16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrandurile craiovene sint luate cu asalt

Strandurile craiovene sint luate cu asalt

Zilele caniculare din ultima perioada au impins craiovenii spre strandurile din oras, care au devenit neincapatoare. Unii prefera sa aleaga locatii dintre cele considerate la moda, doar pentru a-si etala costumul de baie sau prosopul de plaja, bineinteles „de firma“. Altii, dimpotriva, vor doar sa se racoreasca, facind o baie in unul din bazinele sau, de ce nu, in piscinele moderne situate in „buricul“ orasului sau la marginea Craiovei, bine ferite de privirile indiscrete. Proprietarii unor astfel de locatii se „bat“ in oferte si conditii dintre cele mai diverse, oferind sauna, jacuzzi, sezlonguri, dar si discoteca in aer liber sau posibilitatea inchirierii de mese sau terenuri de tenis sau fotbal.


Pentru craiovenii care nu au avut posibilitatea ca in aceste zile extrem de toride sa dea o fuga pina la munte sau la mare, strandurile din oras au ramas singura alternativa de a face baie si plaja. Ultimele zile le-au adus proprietarilor unor astfel de locatii incasari enorme. „In ultimele trei-patru zile am avut sute de clienti. Inca de la primele ore ale diminetii cele peste 200 de sezlonguri au fost ocupate. Oferim celor care ne viziteaza conditii speciale. Am amenajat chiar si o camera in care clientii pot face baie in jacuzzi cu numai cinci lei, relaxindu-se 30 de minute sau alta unde acestia pot face sauna“, a spus Laurentiu Dumitriu, administratorul unui strand craiovean.


Majoritatea strandurilor au program nonstop, iar preturile biletelor de intrare difera in functie de conditiile oferite. Piscinele situate la marginea orasului sint, din cite se pare, cele preferate de craioveni. Pentru cinci lei ai insa posibilitatea doar sa intri in una din aceste locatii, pentru restul ofertelor fiind nevoit sa scoti alti bani din buzunar: doi lei pentru inchirierea unui sezlong, cinci lei pentru 30 de minute de sauna, sase lei pentru o ora de fotbal pe teren amenajat, cinci lei pentru tenis de masa. Pentru programul de noapte, tarifele cresc simtitor. O data cu venirea serii, strandurile se transforma in discoteci in aer liber, iar clienti sint la fel de multi ca si ziua.


Si cum orice locatie care se respecta isi poate selecta clientii, administratorii acestor locatii au tinut sa precizeze ca persoanele aflate in stare de ebrietate, copiii neinsotiti de parinti sau persoanele cu o igiena precara sau tinuta necorespunzatoare nu pot beneficia de aceste oferte. O data „acceptat“ intr-o astfel de locatie, regulile dispar. Tinerele domnisoare pot face nestingherite plaja topless.


Inspectorii DSP, hotariti sa desfiinteze inca un strand


Pe linga strandurile care ofera conditii bune clientilor, inspectorii Directiei de Medicina Preventiva, din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, au mari batai de cap cu locatii care nu respecta cele mai elementare conditii igienico-sanitare. „Zilnic, inspectorii nostri recolteaza probe de apa din bazine. Probleme deosebite intimpinam la strandul Zeus, unde conditiile nu se incadreaza sub nici o forma in standardele normale. Desi am lasat numeroase invitatii pentru ca patronul sa se prezinte la sediul nostru, acesta nu s-a conformat. Vom da decizia de anulare a societatii prin Registrul Comertului. Multe persoane, chiar si copiii, merg in continuare la acest strand, riscind in orice clipa sa contracteze vreo ciuperca. Exista si situatii in care, din cauza aglomeratiei din unele stranduri, probele microbiologice sint uneori peste limitele admise. De aceea, apa trebuie schimbata zilnic din bazine. Exista stranduri care deja au fost inchise, de exemplu cel al Regiei Autonome de Transport de la Isalnita sau o parte din strandul de la Preajba“, a precizat dr. Bebe Martin, director adjunct medical pe probleme de medicina preventiva, in cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS