11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Imnului National - motiv de scandal intre soferii craioveni

Ziua Imnului National – motiv de scandal intre soferii craioveni

O mina de oameni strinsi pe trotuar, in fata Teatrului National din Craiova, fanfara militara, un detasament al infanteriei si unul al aviatiei, imbracati pentru parada, plus un numar de doua ori mai mare de jandarmi, politisti si „comunitari“ au fost prezenti ieri-dimineata pentru a sarbatori Ziua Imnului National. Facindu-si „mea culpa“ pentru absenta nemotivata de acum citeva saptamini, de la o alta sarbatoare, respectiv Ziua Drapelului National, oficialii craioveni au spus de data aceasta „prezent!“. Imnul National i-a strins laolalta pe Antonie Solomon, primarul Craiovei, pe reprezentantul guvernului in teritoriu, prefectul Nicolae Giugea, precum si pe viceprimarii Gh. Nedelescu si S. Iordache, Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, si Gh. Miertescu, presedintele filialei municipale OPC Craiova. N-au lipsit soborul de preoti, corul Filarmonicii Oltenia, precum si citiva veterani de razboi.


Din pacate, cele aproximativ 30-40 de minute, cit a durat manifestatia, au creat o intreaga debandada pe principalele artere ale Craiovei, in special A. I. Cuza, Mihai Viteazul, Brestei, Calea Bucuresti, Unirii, unde circulatia a fost oprita un timp. S-au creat astfel adevarate ambuteiaje pe strazile colaterale, unde cite un agent de circulatie mai zelos lasa sa treaca, pe criterii doar de el stiute, doar anumite autoturisme – exemplu fiind strada Bibescu, unde coloana de masini a circulat extrem de greu.


La intersectia bulevardului Carol cu Calea Bucuresti, situatia a scapat de sub control, mai multi soferi injurind de mama focului „pe astia care ne-au zapacit si ieri (joi – n.r.), cind cu cutremurele lu’ peste, de nu puteai sa respiri!“.


Una peste alta, ceea ce s-a vrut o mare sarbatoare, s-a dovedit a fi, ca de obicei, un fiasco total. Caldura insuportabila a gonit oamenii – cine ar fi rezistat la 40 de grade Celsius?! – din fata Teatrului, acolo unde era programata manifestarea. In plus, putinii curajosi care s-au aventurat sa piarda timpul habar n-aveau ce se petrece sub ochii lor, iar trecatorii (dar si fortele de ordine), nu au stiut nici macar cine a scris versurile „Desteapta-te, Române!“ si cu atit mai putin cine a compus melodia. Salutara a fost insa ideea „oficialilor“ de a fredona, la unison, o data cu trupele militare, corul si fanfara, atit imnul national, cit si sublimul „Treceti batalioane române Carpatii!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII