19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Rascruci“ in Parcul „Nicolae Romanescu“

„Rascruci“ in Parcul „Nicolae Romanescu“

Expozitia pictorului Silviu Birsanu, care va avea loc pe 3 august in Parcul „Nicolae Romanescu“, face parte dintr-un proiect cultural amplu, demarat de Asociatia „Podul lui Apolodor“ la care vor participa mai multi artisti. Manifestarea va avea ca laitmotiv apa. „Pentru ca in ultima vreme am avut parte de a o dezlantuire a ploilor, acest eveniment isi propune o impacare a omului cu natura, o reintoarcere a sentimentelor bune fata de apa“, a afirmat Cristian Ciomu, unul dintre organizatori.


Pe linga expozitia de pictura, participantii vor mai avea parte miercuri de o prezentare de moda a Casei Ilinca si de un concert de muzica sustinut de quartetul Poesis si formatia Opus 1,61.


Asociatia „Podul lui Apolodor“ a fost fondata de arhitectul Cristian Ciomu, baritonul Victor Gomoiu, si pictorul Silviu Birsanu si are printre obiective protejarea monumentelor din Oltenia si renasterea spiritualitatii craiovene. Pentru concretizarea acestor planuri, s-a creat Proiectul cultural „Agora artelor arhitecturii“. „Am optat pentru aceasta denumire deoarece noi vedem arhitectura ca o agora in care se manifesta celelalte arte. Relatia dintre ele este una de asimilare si coabitare, dar nicidecum de subordonare“, a tinut sa precizeze Cristian Ciomu, membru al formatiei Opus 1,61. In limbajul membrilor Asociatiei „Podul lui Apolodor“, un eveniment cultural poarta denumirea de „rascruci“, iar locul unde se desfasoara acesta devine „agora artelor arhitecturii“. Pina in prezent, in Craiova au avut loc 14 „rascruciuri“, primul desfasurindu-se pe 1 august 2002, in subsolul unei cladiri de pe Calea Unirii. Miercuri, intre orele 19.15 si 21.00, Parcul „Nicolae Romanescu“ va deveni agora artelor arhitecturii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS