20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Strazi in lucru


Printr-un proiect SAPARD, Primaria Breasta reconditioneaza 9,5 kilometri de drumuri comunale din satele Crovna, Valea Lungului, Obedin, Rosieni si din Breasta. Acest proiect este impartit in doua etape distincte: prima cuprinde 5 kilometri de drum comunal, iar cea de-a doua 4,5. In prezent, se lucreaza la primii 5 kilometri, ploile de anul acesta incetinind lucrarile. Anul trecut au fost finalizate lucrarile la drumul judetean care leaga Breasta de satul Faget, costurile fiind suportate de Consiliul Judetean Dolj.


Alimentare cu apa


In Breasta se deruleaza o investitie cu fonduri PHARE prin care se va face alimentarea cu apa a comunei. Lucrarile sint in stadiul final de executie, urmind sa se faca racordarea celor doua puturi la reteaua de energie electrica. Puturile de mare adincime asigura apa potabila numai oamenilor din Breasta, pentru ca unele sate din cadrul comunei sint prinse in alte proiecte, iar celelalte nu au probleme cu apa potabila.


Scoala noua


Din bugetul local al comunei Breasta este finantata construirea unei scoli cu clasele I-IV in satul Valea Lungului. Lucrarile sint la nivelul finisajelor, iar scoala este dotata cu centrala termica si este racordata la reteaua de apa. Pentru finalizarea lucrarilor, primaria va face un credit bancar.


Investitii


Impreuna cu asociatia World Vision, Primaria Breasta reabiliteaza sistemul de apa al Scolii cu clasele I-VIII din comuna si o doteaza cu centrala termica proprie ce functioneaza cu combustibil solid. La aceeasi scoala va fi amenajata o sera didactica, proiect realizat de World Vision si de primarie care contribuie cu 22 de milioane de lei. Aceste investitii sint in derulare, urmarindu-se incheierea lucrarilor pina la inceputul anului scolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS