22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

Scurte stiri

Colonia din Petrosani iese la lumina


Edilii municipiului Petrosani au demarat un amplu program de amenajare a celei mai dezavantajate zone a orasului, Colonia, acolo unde fiecare ploaie ii trimite cu zeci de ani in urma pe locuitori. Cartierul de case din aceasta parte a Vaii Jiului are numai strazi pietruite, fara canalizare si apa potabila, iar acum lucrarile edilitare vizeaza refacerea strazilor si asfaltarea, pentru prima data, a trotuarelor. Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani, spune ca a luat aceasta decizie, datorita faptului ca acolo fiecare ploaie este un dezastru, oamenii fiind nevoiti sa inoate in noroi. „Reusim in aceasta saptamina sa finalizam primul tronson de 700 de metri de trotuar asfaltat in aceasta parte a orasului si lucrarile se vor muta pe alta strada. Stim ca in Colonie sint mari probleme, mai ales cind ploua, dar ne straduim sa continuam in acest ritm, fara sa lasam deoparte zona centrala, unde lucrarile de amenajare a trotuarelor sint 80 la suta finalizate“, a afirmat Carol Schreter. Toate lucrarile sint finantate de la bugetul local si primarul spune ca isi pune mari sperante in realizarea incasarilor, care acum se ridica la aproximativ 70 la suta. (D.M.)


Politia mehedinteana ajuta sinistratii


Adjunctul sefului Inspectoratului de Politie Mehedinti, comisarul-sef Zanfiroiu Stelica, impreuna cu adjunctul sefului Inspectoratului de Jandarmi Mehedinti, colonelul Zaharescu Nelu, si subcomisarul Mirela Braga, din cadrul IJP Mehedinti, s-au deplasat ieri in judet, la primariile Cazanesti si Corcova, pentru a oferi comunitatilor respective ajutoare strinse prin bunavointa populatiei severinene. La cei afectati de furia apelor au fost trimise doua camioane cu imbracaminte, incaltaminte, jucarii, bunuri de folosinta indelungata, precum si bani, 112 milioane de lei, donatia politistilor mehedinteni pentru sinistrati. Lunar, pina la sfirsitul acestui an, IJP Mehedinti va dona cite 100 de milioane de lei primariilor localitatilor cel mai grav afectate de inundatii. (A.M)


Directorii interimari mai au de asteptat pina la numirea definitiva


Concursul pentru ocuparea posturilor de directori executivi din cadrul primariei a fost aminat. Motivul il reprezinta faptul ca o parte dintre membrii comisiei de examinare, printre care se numara Nicoleta Miulescu, secretarul primariei, si Olimpia Baloi, din cadrul Prefecturii Dolj, au intrat in concediu. Din aceasta cauza, isi exercita in continuare functiile persoanele numite interimar la Directiile Impozite si Taxe, Relatii cu Publicul, Contencios Administrativ, Patrimoniu si Tehnic. Conform legii, concursul se poate amina mai mult de trei luni daca exista motive temeinice. Pina in prezent, directorii interimari nu si-au depus cererile de inscriere, desi tematica a fost inaintata Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Concursul pentru ocuparea posturilor se va desfasura cel mai probabil pe 16 august. (R.M.)


Doi angajati ai ADRSV Oltenia au fost vizitati de politie


Catalin Doru Petrescu si Sorin Marinescu au primit marti vizita unui ofiter din cadrul Serviciului pentru Investigarea Fraudelor Gorj. Potrivit conducerii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), unul dintre cei doi a dat si o declaratie, in legatura cu modul in care si-a facut datoria in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest (ADRSV) Oltenia. In prezent, acestia nu mai lucreaza la ADRSV Oltenia, insa a trebuit sa dea explicatii in fata organelor de cercetare. Angajatii ADRSV Oltenia aveau obligatia de a monitoriza toate firmele care derulau activitati in zone defavorizate si ar fi trebuit sa retraga certificatul de investitor firmei SC SMANIC Matasari. In baza acestuia, societatea lui Nicolae Mischie a beneficiat de scutiri de la plata impozitelor si alte facilitati. Potrivit IJP Gorj, si conducerea Agentiei trebuia sa verifice modul in care cei doi angajati isi faceau datoria. Procurorii si politistii au constatat ca SC SMANIC nu a derulat nici un fel de activitati, iar pe firma respectiva au fost aduse in tara, din Italia, doua autoturisme pentru care nu au fost platite taxe vamale. (E.M.)


Inca un dosar penal pentru familia Potirca


Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Gorj a finalizat controlul la SC OLITON PROD SRL Tirgu Jiu, una dintre firmele familiei de romi Potirca. Societatea, care are ca principal obiect de activitate recuperarea deseurilor si a resturilor metalice reciclabile, s-a aprovizionat cu materiale de la firme care nu au fost gasite in evidentele Registrului Comertului. Echipa de control a DGFP a constatat un prejudiciu cauzat bugetului de stat in valoare de 10,6 miliarde de lei. Toma Potirca, administratorul OLITON, este acuzat de evaziune fiscala. Raportul si notele de control au fost inaintate Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Procurorii mai cerceteaza, in baza sesizarilor DGFP Gorj, dosare de evaziune fiscala produsa de alte doua societati ale familiei de romi Potirca,respectiv SC LUMETAL Tirgu Jiu si SC DEMRAX Scoarta. (E.M.)


Primaria, intr-un posibil litigiu cu LUXTEN


Primaria Craiova ar putea fi tirita intr-un proces dupa ce Curtea de Conturi a descoperit citeva nereguli. Nicolae Pascu, directorul economic al primariei, a declarat ca problema a inceput de la achitarea de municipalitate a unei sume de bani catre Inspectoratul Judetean in Constructii (IJC) Dolj. Cei 900 de milioane de lei reprezentau 0,07% din valoarea lucrarilor realizate de firma LUXTEN, banii trebuind sa fie achitati de aceasta. Plata s-a realizat in 2004, dar, in cursul acestui an, primaria a recuperat de la LUXTEN suma respectiva. Cel mai probabil, dupa cum a spus Pascu, firma ii va actiona in judecata deoarece valoarea le-a fost imputata lor. Raportul Curtii de Conturi va fi facut public la sfirsitul acestei luni, cind se vor cunoaste oficial toate neregulile descoperite. (R.M.)


Rafuiala in stil mafiot la Breasta


Craioveanul Daniel Anghelescu se deplasa, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 0.30, la volanul unei Dacii 1310 Break, dinspre Grecesti catre Craiova. In Grecesti, Anghelescu a depasit un Opel Vectra, pentru ca, spre Craiova, Opelul sa-l depaseasca. Aproape de Breasta, Dacia Break a depasit din nou Opelul, fapt care l-a infuriat pe Victor Dan, de 25 de ani, din Craiova. Victor Dan a reusit sa depaseasca din nou Dacia si sa-i bareze calea pe podul de peste piriul Raznic. Din spate a venit un Cielo, condus de Jenica Dan, de 35 de ani, din Secu-Dolj, fratele lui Victor Dan, care s-a postat in spatele Daciei, facind imposibila orice manevra a lui Anghelescu. Victor Dan a coborit din autoturismul personal inarmat cu o bita de base-ball si l-a ciomagit pe soferul Daciei, nu inainte de a-i „altoi“ si masina. Apoi cei doi frati au plecat la casele lor. Luni dimineata, soferul Daciei a depus plingere la Postul de Politie Breasta, politistii identificindu-i pe agresori. Cercetati pentru vatamare corporala, fratii Dan risca sa se aleaga cu dosar penal. (A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU