15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Altercatie la Diosti


Doi consateni din comuna doljeana Diosti s-au luat la bataie, miercuri seara, in jurul orei 20.00. Pe fondul consumului de alcool, Ilie Vaduva, de 20 de ani, si Florin Ungureanu, de 30 de ani, intii s-au injurat cum le-a venit la gura, apoi Vaduva a pus mina pe o sapa si l-a „trosnit“ in cap pe Ungureanu. Victima a fost internata la Spitalul de Urgenta Craiova pentru ingrijiri medicale, iar agresorul s-a ales cu dosar penal, urmind ca politistii din Diosti sa faca incadrarea juridica a faptei in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare lui Ungureanu pentru a se insanatosi. (A.D.)


Bataila a mincat bataie


O femeie din comuna doljeana Vela a fost snopita in bataie de un consatean. Joi seara, in jurul orei 22.30, Nicu Patrascu, de 23 de ani, din Vela, a lovit-o de mai multe ori cu pumnii pe consateanca lui Mariana Bataila, de 30 de ani, in urma unui conflict spontan izbucnit din cauza unei sume de bani imprumutate si nerestituite. Victima agresiunii a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internata pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Politistii i-au intocmit lui Nicu Patrascu dosar penal, urmind sa dispuna masurile legale in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale acordate de medicii legisti Marianei Bataila. (A.D.)


Tanta a jefuit un batrin


O femeie a jefuit un batrin in zona Autogarii Nord din Craiova. Tanta Cioaca, de 26 de ani, din Segarcea, a fost prinsa in flagrant de lucratorii Politiei TF din Gara Craiova dupa ce i-a sustras lui Dumitru Ghila, de 71 de ani, din Craiova, 3.430.000 lei din buzunarul hainei, in timp ce batrinul se afla in fata unui magazin alimentar din vecinatatea Autogarii Nord, zona des frecventata de hotii de buzunare. Intreaga suma de bani a fost recuperata de politisti, iar Tanta Cioaca s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat. (A.D.)


Tilharie in fata scolii


Autorul unei tilharii savirsite in curtea unei scoli din cartierul craiovean Rovine a fost identificat de politisti. Tilharia a fost savirsita duminica dimineata, in jurul orei 5.45, cind Claudiu Dita, de 20 de ani, din localitate, a fost acostat de un necunoscut, care, sub amenintarea cu un cutit, i-a luat suma de 500.000 de lei. In urma investigatiilor, politistii au reusit sa-l identifice pe autorul faptei. Este vorba despre Doru Gogosoiu, de 37 de ani, din localitate, care a si fost prezentat la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventiva. Procurorii au dispus, deocamdata, cercetarea in stare de libertate a invinuitului. (A.D.)


Craioveni sanctionati pentru nerespectarea legii


Actiunile de identificare a persoanelor care traverseaza pe spatiul verde s-au dovedit un real succes pentru primarie. 15 craioveni, majoritatea cu virsta peste 50 de ani, au fost sanctionati dupa ce functionarii publici i-au prins in flagrant. „Am avut mai multe interventii si, spre surprinderea noastra, cei care incalcau regulile au fost batrinii. Si citiva tineri nu s-au lasat mai prejos“, a precizat Dan Dobrescu, seful Departamentului gospodarie comunala. Angajatii primariei vor continua verificarile in fiecare saptamina pentru a se incerca stoparea distrugerii spatiilor verzi. De asemenea, au fost identificate 13 masini care erau parcate in locuri nepermise, pentru a fi expuse la vinzare. Pentru cei prinsi, in acest caz, amenda variaza de la trei milioane la cinci milioane de lei. (R.M.)


In Gorj sint mai putine vaci decit ciini


Datele statistice oficiale demonstreaza ca populatia canina din judetul Gorj este in crestere. Acest lucru a fost posibil si din cauza sau datorita politicilor autoritatilor locale in legatura cu ciinii comunitari. O situatie deosebita se inregistreaza la Tirgu Jiu, unde nu au fost inca identificate solutii pentru a limita inmultirea patrupedelor care umbla prin aproape toate cartierele. Primaria intentioneaza sa reorganizeze serviciul de ecarisaj. In prezent, in judetul Gorj traiesc 70.961 de ciini. Din datele oferite de Directia Sanitar-Veterinara, numarul vacilor este de 70.216, iar al caprinelor de 23.159. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS