17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePost de radio pirat, anihilat la Craiova

Post de radio pirat, anihilat la Craiova

Radio MIX difuza manele dintr-o casa de pe strada Roznov si avea acoperire in tot cartierul Catargiu


Specialistii in telecomunicatii si politistii craioveni au reusit performanta de a neutraliza in mai putin de 24 de ore un post de radio pirat.


Radio MIX era un post specializat pe manele, care reusise in citeva saptamini de emisie sa capteze atentia fanilor acestui gen muzical din cartierul Catargiu. Proprietarul, un tinar de 20 de ani, Claudiu Ica, isi incropise micul studio acasa, dar omisese un „mic“ amanunt atunci cind se apucase de acest nou job, cum ar fi obtinerea autorizatiilor necesare.


La citeva saptamini de la prima emisie, pe frecventa de 99,9 MHZ, Radio MIX a fost depistat de Centrul Local Craiova al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), care a trimis echipa mobila sa identifice si sa localizeze semnalul.


Pe 19 iulie, echipa mobila a IGCTI a reusit sa gaseasca adresa de la care emitea postul de radio. Interventia a fost posibila insa abia a doua zi.


„Suparat sint, Doamne, suparat!“


Dupa identificarea adresei de la care era emis semnalul, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a anuntat Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj, sperind in obtinerea unui mandat pentru a putea patrunde in incinta studiolului improvizat, care era proprietate privata.


Politistii s-au miscat repede si au reusit sa faca rost de mandat de perchezitie, iar a doua zi, pe 20 iulie, s-au prezentat la domiciliul lui Claudiu Ica din Catargiu. Oamenii legii nu au scotocit prea mult, intr-una dintre camere fiind gasit si studioul. Echipamentul utilizat era destul de simplu: un calculator, un emitator artizanal si o antena de emisie. Aparatura a fost confiscata si emisia oprita, spre dezamagirea manelistilor din Catargiu, care inca mai suspina din aceasta cauza pe ultimul refren difuzat: „Suparat sint, Doamne, suparat!“


Claudiu Ica risca o amenda penala de 10 – 50 de milioane de lei, potrivit Legii audiovizualului nr. 504/2002. Reprezentantii IGCTI sustin ca Radio MIX este primul post de radio pirat identificat in Craiova, alt asemenea post de radio fiind localizat in urma cu aproximativ un an la Bailesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU