15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMafiotul Perspicace, pus sub acuzare si de procurorii craioveni

Mafiotul Perspicace, pus sub acuzare si de procurorii craioveni

Traficantul de droguri a fost trimis in judecata, zilele trecute, pentru fals privind identitatea si trecere frauduloasa a frontierei


Italianul Francesco Perspicace, retinut de politisti in Craiova, dupa ce fusese dat in urmarire internationala de autoritatile italiene, s-a ales cu un dosar penal si in România. Nu este insa vorba despre trafic de droguri, ci doar despre fals privind identitatea si trecere ilegala a frontierei de stat.


A intrat in România folosind o identitate falsa, sub numele Luca Tripaldi


Perspicace a fost depistat in România de politistii Centrului Zonal de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova. Folosind un nume fals, mafiotul reusise sa „vrajeasca“ o craioveanca, care l-a „cazat“ la ea acasa, crezind ca s-a ales cu un important investitor italian venit sa faca afaceri in România. Numai ca individul era cunoscut de autoritatile italiene drept un membru important al unei organizatii de tip mafiot, care facea trafic de droguri pe picior mare in Italia, Franta si Spania. Mai mult decit atit, fusese dat in urmarire internationala de autoritatile italiene, dupa ce, pe 7 mai 2005, a fost condamnat de justitia din aceasta tara la 24 de ani de puscarie tocmai pentru trafic de droguri de mare risc.


Pe 20 iunie, politistii CZCCOA Craiova au aflat ca mafiotul se stabilise in localitate, iar in ziua urmatoare au si organizat o descindere pentru prinderea lui. Pe baza unui mandat de aducere emis de procurorii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova, oamenii legii au organizat o descindere la domiciliul Stefaniei Tomescu, gazda italianului. L-au gasit acolo, mai mult dezbracat decit imbracat, pe un individ care s-a prezentat drept Luca Tripaldi si a aratat o carte de identitate italiana care sa ateste acest lucru. Politistii stiau insa cu cine au de-a face. Italianul a fost condus la sediul politiei si amprentat. In aceeasi zi, Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj a comunicat ca amprentele sint aceleasi cu cele aflate pe fisa dactiloscopica a italianului Francesco Perspicace, dat in urmarire internationala.


Dindu-si seama ca politistii români i-au descoperit identitatea, Perspicace n-a avut incotro si a recunoscut cine este el de fapt. Apoi le-a explicat ca, in cursul lunii aprilie, a gasit pe o strada din Italia o carte de identitate pe numele Luca Tripaldi, careia i-a schimbat poza cu a lui, sub aceasta falsa identitate patrunzind in România prin vama Cenad, pe 30 aprilie 2005.


Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus, zilele trecute, trimiterea in judecata a italianului Francesco Perspicace pentru savirsirea infractiunilor de fals privind identitatea si trecere frauduloasa a frontierei. Daca va fi condamnat – si risca pina la trei ani de inchisoare – pentru acesta fapta, inainte de a fi indeplinite formalitatile de extradare, mafiotul isi va efectua pedeapsa in România, apoi va fi trimis in Italia, unde il asteapta alti 24 de ani de puscarie pentru trafic de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII