13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Dolj il evacueaza pe Dilgoci de la baza de agrement Preajba

Tribunalul Dolj il evacueaza pe Dilgoci de la baza de agrement Preajba

Regia de Transport Craiova a reusit, dupa un proces care a durat luni intregi, sa obtina din partea Tribunalului Dolj o sentinta prin care firmele lui Constantin Dilgoci, MIVA INVEST si COLI GROUP INVEST, sint obligate sa evacueze baza de agrement de la Preajba. Conform spuselor reprezentantilor RAT, cele doua firme vor putea fi date afara din incinta bazei doar dupa ce regia va investi cu formula executorie hotarirea judecatorilor de la Tribunal.


Pina atunci, societatile lui Dilgoci isi pot desfasura activitatea specifica sezonului estival, acesta facindu-si chiar reclama, incercind sa-i atraga pe craioveni la strandul de la Preajba prin intermediul ziarului pe care l-a sponsorizat pina de curind. RATC se vede astfel nevoita sa astepte inca o saptamina, pina cind Tribunalul va investi cu titlu executoriu hotarirea luata, situatie creata chiar de magistratii craioveni, dupa cum rezulta din spusele reprezentantilor regiei. Acestia spun ca magistratii nu au vazut ca s-a facut prin publicare in presa citarea, comunicind hotarirea celor doua firme la sediile declarate. Cum in respectivele locatii „bate vintul“, Tribunalul s-a trezit cu scrisorile inapoi pe motiv ca postasul nu a gasit pe nimeni.


Pentru respectarea procedurii judecatoresti, sentinta va fi afisata la usa instantei pentru eventualele contestatii. Miza celor citeva zeci de mii de metri patrati de la baza de agrement Preajba o reprezinta terenul si nicidecum strandul si cele citeva cabane construite in jur. Desi RATC este administratorul bazei, Consiliul Local Malu Mare, proprietarul terenului, nu i-a consultat pe reprezentantii regiei in urma cu doi ani, cind i-a concesionat terenul unei firme controlate de omul de afaceri Constantin Dilgoci pe o perioada de 49 de ani. Divergentele dintre RATC si Dilgoci au aparut in momentul in care prima i-a reprosat concesionarului ca are datorii la utilitati de aproximativ 250 de milioane de lei. In replica, Dilgoci, prin reprezentantii sai, a cerut regiei sa-i returneze aproximativ noua miliarde de lei, suma pe care pretindea ca o investise in baza de la Preajba. Cele doua parti si-au mutat disputa in sala de judecata, unde Dilgoci a pierdut procesul. Mai mult, conducerea Primariei Malu Mare a prezentat la vremea respectiva mai multe documente din care reiesea clar faptul ca hotarirea de consiliu prin care i se concesionasera firmei lui Dilgoci zecile de mii de metri patrati fusese anulata, ceea ce inseamna ca acesta ocupa abuziv respectiva suprafata de teren. Cu toate acestea, Dilgoci a deschis strandul de la Preajba o data cu venirea sezonului estival.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII