11.7 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024

Scurte stiri

Fetita accidentata grav de Passatul unui rom


O fetita de sase ani din Bengesti-Ciocadia, judetul Gorj, a fost internata in stare grava in spital, dupa ce a fost accidentata luni seara de un autoturism VW Passat condus de Gabriel Bonculescu, de 24 de ani, fara ocupatie, din Tirgu Jiu, cetatean de etnie roma. Accidentul s-a petrecut in localitatea Bengesti, ca urmare a neatentiei in conducere. De mentionat ca fetita s-a angajat in traversarea drumului comunal, prin loc nepermis si fara sa se asigure. (E.M.)


Traficanti de gazolina, prinsi de politie


Doi gorjeni prinsi cu gazolina de contrabanda au fost amendati de politistii din comuna Licurici. Agentii postului de politie au oprit, in urma cu doua zile, un autoturism ARO in care a fost gasita cantitatea de 90 de litri de gazolina. Masina era condusa de Vasile Almajanu, de 52 de ani, din Bilteni, fara ocupatie. Soferul le-a declarat politistilor ca a cumparat combustibilul de la un localnic din Logresti. In urma cercetarilor s-a stabilit ca gazolina fusese achizitionata, contra sumei de 900.000 de lei, de la Viorel Ciobote, de 26 de ani. Tinarul din Logresti colectase „marfa“ dintr-o groapa situata in apropierea liniei de amestec, care face legatura intre Sonda 3005 si Parcul Hurezani. Cei doi au fost sanctionati contraventional, iar gazolina a confiscata si predata unitatii pagubite. (E.M.)


Trafic de influenta pentru promovarea bacalaureatului


Un elev de la Liceul Industrial Rosia-Jiu este cercetat de politia din Rovinari pentru trafic de influenta. Armand Buzducea, de 19 ani, a pretins si primit de la trei colegi de liceu suma de 1.500.000 de lei, creindu-le acestora convingerea ca are influenta asupra presedintelui comisiei de bacalaureat si le poate facilita promovarea examenului la disciplina matematica. Politistii de la Biroul de Investigare a Fraudelor Rovinari am mai stabilit ca acelasi elev a mai obtinut sume de bani si de la doua eleve ale Liceului din Rosia-Jiu. Nemultumiti de rezultatele obtinute la proba matematica a examenul de bacalaureat, elevii au anuntat politia. (E.M.)


A baut pina a murit


O petrecere organizata intr-un apartament din Matasari, judetul Gorj, s-a incheiat cu moartea unuia dintre participanti. Nicolae Palita, de 52 de ani, nu a dorit sa se distreze singur si a invitat-o si pe Maria Stoica, de 53 de ani, din aceeasi localitate. Barbatul a pus la bataie o cantitate apreciabila de alcool, iar Maria Stoica nu a ezitat sa bea din toate cele oferite. Din nefericire, cantitatea de alcool consumata a provocat moartea femeii. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului din Tirgu Jiu pentru efectuarea necropsiei. (E.M.)


Magazinele a trei primari, verificate de OJPC Gorj


Doi primari si un viceprimar din Gorj, care detin unitati de alimentatie publica sau magazine, au fost verificati de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC). Dan Radu, directorul executiv al OJPC Gorj, a precizat ca este vorba de primarii din Rovinari si Urdari, respectiv Dorin Filip si Aristica Leuca, precum si de viceprimarul din Turceni, Ion Biriboiu. Surse din cadrul Institutiei Prefectului Gorj au precizat ca verificarile la magazinele edililor au fost facute la indicatia prefectului Stefan-Marian Popescu-Bejat. Cei trei sau reprezentantii acestora au fost invitati la sediul OJPC Gorj. (E.M.)


Marijuana la Poarta Sarutului


Un student din Timisoara a fost prins in flagrant in Parcul Central, linga Poarta Sarutului, in timp ce vindea doze de marijuana. Valoarea drogurilor nu este deosebita, insa cazul respectiv este primul inregistrat in parcul orasului si prezentat de politie. Tinarul timisorean a fost dus la politie, unde si-a recunoscut faptele, motiv pentru care nu a fost arestat preventiv, cu toate ca i s-a intocmit dosar penal pentru trafic si consum ilicit de droguri. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS