9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii din Fata Luncii si-au facut de cap la strand

Romii din Fata Luncii si-au facut de cap la strand

Patronul complexului Perla de la Preajba si familia lui au fost batuti pentru ca in local nu aveau gheata la congelator si pentru ca nu au dat voie unui grup de romi sa prepare la gratar carnea adusa de acasa. Autorii agresiunii sint nimeni altii decit romii din cartierul Fata Luncii, cei care de ani de zile fac legea in acea zona a Craiovei, iar politia nu le poate face nimic.


Luni dupa-amiaza, o zi cu soare si temperaturi ridicate, tocmai buna de rasfatat clientii veniti la plaja. Asa s-a gindit Veronica Danciu, de 59 de ani, patronul Popasului Perla, de la Preajba. Pina in momentul in care terasa i-a fost calcata de un grup numeros de romi care au pus stapinire pe local, reusind sa-l devasteze dupa numai citeva minute de sedere. „Sa tot fi fost vreo 30-40 de persoane, cu copii cu tot. Au intrat ca la ei acasa si s-au facut stapini pe terasa si piscina, imbracati dupa portul lor, fara sa tina cont de regula casei care spune ca nimeni nu are voie in incinta unitatii decit in costum de baie. Ce, puteai sa le spui femeilor sa nu mai sara in bazin imbracate in fustele alea largi ale lor? Nu, pentru ca iti sarea tot grupul in cap. Copiii lor au devastat gradinita, iar pe unul l-am prins cu mina in casa de bani. Cind l-am intrebat ce face acolo, mi-a raspuns altul: «A umblat si el putin pe acolo, dar stai linistit ca punea banii la loc»“, a povestit patronul.


Punctul culminant al distractiei a fost atins insa in momentul in care clientii, satui de devastat, s-au asezat sa ia masa. Dupa ce si-au golit sacosele in care aveau sticle de vin si pulpe de pui, i-au cerut patronului sa pregateasca la gratar carnea si sa le aduca gheata pentru bautura. Veronica Danciu le-a spus ca nu are gheata pentru ca este oprit curentul electric si nu merge congelatorul. Cit despre cererea de a prepara carnea adusa de acasa, el le-a spus ca este contrar normelor de igiena sa-i serveasca pe clienti cu mincare a carei provenienta nu o cunoaste si le-a explicat ca SANEPID-ul si OPC-ul i-ar putea inchide localul din aceasta cauza. Clientii s-au facut insa ca nu aud si au sarit la bataie.


„Ginerele meu era la bar cind a venit unul dintre ei si i-a dat un pumn. De frica, pentru ca tiganii erau multi, nu a zis nimic. L-am luat dupa aceea deoparte si i-am spus sa sune la politie si sa spuna ca a fost lovit. Nu a apucat sa dea telefon, ca ne-au auzit tiganii si s-au repezit la noi. M-au lovit cu pumnul, apoi m-au trintit la pamint si m-au jucat in picioare. Si fetei mele i-au tras o palma, insa nevasta-mea a fost cel mai grav ranita“, a povestit Veronica Danciu. Un client care a intervenit in apararea patronului a fost si el batut mar de romi.


Sotia patronului, taiata cu un cutit


Sotia patronului, Doina Danciu, de 55 de ani, a fost atacata cu un cutit de unul dintre romi, care a incercat sa-i ia scalpul. In acest timp, alt atacator a lovit-o peste fata cu un scaun. Femeia a mai apucat sa strige „De ce dati in mine, ma?“, inainte sa se prabuseasca fara cunostinta. In urma loviturilor primite, Doina Danciu a fost internata in Spitalul de Urgenta Craiova, pentru ingrijiri medicale.


In invalmaseala creata, unul dintre angajatii localului a reusit sa dea telefon la politie. Romii s-au prins si s-au facut nevazuti. La scurt timp a aparut si echipa de politisti care trebuia sa intervina „in forta“ pentru a-i potoli pe agresori. Este vorba de doi agenti de la Postul de Politie Malu Mare, care au venit cu mapele la subsuoara, ca niste functionarasi seriosi, si au pus citeva intrebari, dupa care i-au convocat pe cei agresati la sediu, pentru declaratii.


Pina cind legea isi va spune cuvintul in acest caz este cale lunga, iar Veronica Danciu se teme acum pentru viata familiei lui: „Imi este frica pentru ca sint razbunatori, iar politia nu are nici o putere asupra lor. De cite ori si-au facut de cap pina acum si au scapat fara sa dea socoteala? Mi-e teama ca si de data asta o sa scape“. Patronul mai spune ca se gindeste chiar sa-si ia familia si sa se mute in strainatate.


Politistii nu au reusit pina in prezent sa-i identifice pe autorii agresiunii, insa au stabilit un cerc de suspecti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII