15.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSaminta de rapita si cecuri fara acoperire

Saminta de rapita si cecuri fara acoperire

Un bucurestean, de 32 de ani, care s-a specializat in tepe cu cecuri fara acoperire a fost dat in urmarire generala in urma cu mai mult de trei ani, insa oamenii legii tot n-au reusit sa-i dea de urma. Printre cei care i-au cazut in plasa se afla si un craiovean, care i-a vindut aproape cinci tone de saminta de rapita, alegindu-se in schimb doar cu un cec fara valoare. Condamnat deja in Bucuresti la patru ani de inchisoare pentru o asemenea fapta, bucuresteanul Constantin Sorin Nastasa a fost trimis in judecata si de procurorii craioveni, pentru inselaciune.


Afacere prin telefon cu un necunoscut


Povestea tepei cu cecuri fara acoperire isi are inceputul la inceputul lunii octombrie 2001, cind Nastasa, in calitate de patron al firmei SC FLOPICHIR COM 2001 SRL Bucuresti, l-a contactat telefonic pe Marian Serban, administratorul firmei SC AGROCOM SRL Craiova, spunindu-i ca vrea sa cumpere 5.000 kg saminta de rapita, la pretul de 40.000 lei/kg. Pe 11 octombrie 2001, craioveanul Marian Serban i-a telefonat lui Nastasa, spunindu-i ca este de acord cu pretul si stabilind amanuntele afacerii. Serban urma sa se intilneasca in gara Craiova cu Sorin Dumitrescu, delegat al firmei SC FLOPICHIR COM 2001 SRL Bucuresti, cu care va incheia afacerea. In aceeasi zi, cei doi s-au intilnit, au mers impreuna la Podari, de unde au incarcat intr-un camion cantitatea de 4.680 kg saminta de rapita, in valoare de 222.768.000 de lei, pentru care Sorin Dumitrescu a emis o fila cec, dintr-un carnet de cecuri vizat de Agentia Ghencea Bucuresti a BANCPOST, stabilind ca decontarea sa se realizeze pe 26 octombrie 2001. Cind a introdus la plata fila cec, craioveanul Marian Serban a avut nefericirea sa afle ca firma careia in vinduse saminta de rapita nu avea disponibil in cont. Serban l-a sunat pe Nastasa, care i-a promis ca ii va inapoia marfa, insa asta nu s-a intimplat si nici la telefon n-a mai raspuns.


Ţepe in serie


Sesizate de patronul craiovean, organele de cercetare penala au descoperit ca la Centrala Incidentelor de Plati a BNR, firma amintita din Bucuresti figura cu alte trei cecuri fara acoperire emise in aceeasi perioada si ca se afla in interdictie bancara. Surprizele nu s-au oprit aici. Politistii si procurorii craioveni au avut surpriza sa descopere ca asa-zisul delegat al firmei SC FLOPICHIR COM 2001 SRL, Sorin Dumitrescu, era, de fapt, chiar Constantin Nastasa. Oamenii legii au vrut sa-l audieze, insa bucuresteanul s-a sustras urmaririi penale. Avea si de ce, pentru ca fusese condamnat intre timp de judecatorii bucuresteni la patru ani de inchisoare pentru acelasi gen de fapta. Desi a fost dat in urmarire generala in 2002, politia nu l-a depistat nici pina in prezent. Cel mai probabil, se ascunde in tara, pentru ca n-are nici pasaport, iar sansele sa fi trecut fraudulos frontiera sint reduse. Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus si ei, saptamina trecuta, trimiterea in judecata a lui Nastasa, pentru savirsirea infractiunii de inselaciune in forma agravata, fapta sanctionata de Codul Penal cu inchisoare de la cinci la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS