16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii vor boicota deschiderea anului scolar 2005-2006

Profesorii vor boicota deschiderea anului scolar 2005-2006

Elevii nu vor mai avea parte de fastul obisnuit al primei zile de scoala, deoarece cadrele didactice, nemultumite de ultimele decizii ale guvernului Tariceanu, vor… trage chiulul pe 12 septembrie, cind este programata deschiderea noului an scolar.


Minciunele electorale servite dascalilor


O intilnire a birourilor operative ale Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint si Federatiei „Spiru Haret“ a avut loc marti dimineata, la Bucuresti, in vederea stabilirii unei strategii comune si a unui program unic al actiunilor de protest din urmatoarea perioada. In urma discutiilor purtate, reprezentantii celor doua federatii sindicale din invatamintul preuniversitar au ajuns la concluzia ca guvernul Tariceanu este ostil educatiei, aducind in acest sens argumentul unei recente ordonante de urgenta – OUG 63/29 iunie 2005 – prin care se suspenda indexarea din luna octombire pentru tot sectorul bugetar, acordarea fondului lunar de premiere de 2% pentru personalul din invatamint, dar se si prevede blocarea a 2.500 de posturi din invatamint pina la sfirsitul anului in curs. O alta nemultumire a reprezentantilor dascalilor tine de plata total necorespunzatoare a comisiilor de la testele nationale si bacalaureat.


„Constatam ca promisiunile facute profesorilor in campania electorala au fost doar minciuni, mai ales in ceea ce priveste promisiunea ca bugetul invatamintului pentru 2005, daca va guverna Alianta D.A., va fi de minimum 5%. In aceste conditii, cele doua federatii au stabilit ca deschiderea anului scolar din 12 septembrie va fi boicotata, scoala nu va mai incepe la aceasta data cu fastul traditional, ci pur si simplu elevii vor veni la scoala pe 13 septembrie“, a precizat prof. Constantin Lungulescu, prim-vicepresedinte al Sindicatului Invatamintului Preuniversitar Dolj, afiliat la Federatia „Spiru Haret“. Pentru 5 octombrie – Ziua Mondiala a Educatiei – aceleasi federatii sindicale din invatamint au preconizat sa organizeze un mare miting de protest in Piata Revolutiei din Bucuresti, unde mizeaza pe circa 20.000 de participanti din toate judetele tarii. „Daca guvernul actual sau viitor ne va ignora in continuare si dupa acest miting, vom apela si la alte forme de lupta sindicala, mult mai radicale, de care dispunem si pe care n-am vrea sa le folosim, spre binele elevilor“, a declarat prof. Constantin Lungulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS