21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia a propus inceperea urmaririi penale impotriva conducerii societatii LOTUS

Politia a propus inceperea urmaririi penale impotriva conducerii societatii LOTUS

• Scarile rulante de la magazinul Romarta din Tirgu Jiu ar putea fi demolate • Directorul societatii risca pedeapsa cu inchisoare sau amenda penala • Ovidiu Caragea se afla in conflict cu Parchetul Gorj • Directorul general al SC LOTUS SA a fost arestat, in 1997, la finalul anchetei fiind declarat nevinovat • Procurorul care l-a arestat atunci a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare


Politistii gorjeni au propus Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj inceperea urmaririi penale impotriva directorului societatii LOTUS SA, Ovidiu Caragea, pentru incalcarea legii in constructii. Acesta este acuzat de anchetatori ca a continuat lucrarile de constructie a scarilor rulante la magazinul Romarta din Tirgu Jiu, dupa ce organele de control dispusesera sistarea lucrarilor din cauza lipsei autorizatiei de constructie. Fapta de care este acuzat Ovidiu Caragea se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la trei ani sau cu amenda penala de la un milion de lei la 50 de milioane de lei.


Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, spune ca, pentru a intra in legalitate, toata constructia scarilor rulante va trebui demolata.


Ovidiu Caragea solicita despagubiri de un milion de euro statului român


Directorul societatii LOTUS SA se afla in conflict cu Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Acesta a actionat in judecata institutia pe motiv ca, in cursul anului 1997, a fost arestat ilegal timp de aproximativ 40 de zile. Ovidiu Caragea a fost anchetat atunci pentru instrainarea unui spatiu comercial, fara respectarea legii. La final, acesta a fost declarat nevinovat, fiind scos de sub urmarirea penala. Caragea solicita acum statului român despagubiri de un milion de euro. Dosarul se afla pe rolul instantei Curtii de Apel Craiova, dar, pina in momentul de fata, completul de judecata nu s-a pronuntat in acest caz. Caragea sustine ca a fost arestat pentru ca anumite grupuri de interese sa puna mina pe o afacere in care era parte.


Mioara Vaduva, procurorul care l-a arestat pe Caragea, condamnata la sase luni de inchisoare


Ovidiu Caragea a fost arestat din dispozitia procurorului gorjean Mioara Vaduva, din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu, care in urma cu aproximativ o luna a fost condamnata la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta. Magistratul a ocupat apoi functia de prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Motru, perioada in care a comis mai multe fapte de coruptie, pentru care a si fost condamnata de Curtea de Apel Craiova, fiind suspendata din functie. Procesul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca urmare a recursului facut de procurori.


Mioara Vaduva a fost trimisa in judecata printr-un rechizitoriu al Parchetului Curtii Supreme de Justitie – Sectia de Combatere a Coruptiei si Criminalitatii Organizate. Aceasta a fost acuzata ca a primit sase milioane de lei mita pentru a elibera din arest un tinar acuzat de tentativa de omor, in baza unor acte medicale false. Mioara Vaduva a mai fost cercetata in trecut pentru luare de mita, dar a fost gasita nevinovata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS