19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMafiotul Perspicace vrea sa fie extradat in Italia

Mafiotul Perspicace vrea sa fie extradat in Italia

Curtea de Apel Craiova i-a facut pe plac


Traficantul de droguri italian Francesco Perspicace, incatusat pe teritoriul României de politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova, va fi extradat in cel mai scurt timp in Italia. Asa au hotarit, ieri, magistratii Curtii de Apel Craiova, nu inainte de a afla si parerea lui Perspicace. „La dosar a fost depusa si cererea de extradare a autoritatilor italiene, iar Perspicace s-a aratat de acord sa fie extradat in Italia,astfel ca instanta a pronuntat o hotarire irevocabila in acest sens“, a precizat judecatorul Aurel Ilie, purtatorul de cuvint al Curtii de Apel Craiova.


Sentinta va fi comunicata Ministerului Justitiei, prin intermediul caruia autoritatile române vor fixa o data la care Perspicace va fi predat politistilor italieni.


Francesco Perspicace, de 45 de ani, considerat un personaj important al mafiei italiene, a fost retinut pe 21 iunie de politistii CZCCOA Craiova, fiind arestat in baza mandatului emis de judecatori in ziua urmatoare. Perspicace este considerat drept capul unei retele de traficanti de droguri care aduceau mari cantitati de heroina din America Latina in Europa, pe filiera Barcelona – Nisa – Milano. Pentru asemenea actiuni ilegale, italianul ar avea la activ pina acum trei condamnari, de 16, 20 si 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS