14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGAZETA de SUD - ziarul regional nr. 1 in România

GAZETA de SUD – ziarul regional nr. 1 in România

Ultimul Studiu National de Audienta (SNA) reconfirma pozitia Gazetei de Sud ca lider al presei regionale din România. Studiul, care cuprinde toate orasele tarii care au peste 50.000 de locuitori, a fost realizat in perioada mai 2004-aprilie 2005. Acesta arata ca Gazeta de Sud are zilnic 130.000 de cititori, fiind astfel cel mai citit ziar regional din România. Pe locul doi in topul ziarelor regionale se situeaza cotidianul Viata Libera din Galati, cu 114.000 de cititori.


„De ani buni, Gazeta este numarul 1 in presa regionala din România, ca audienta si vinzari zilnice. Am ajuns aici si ne-am mentinut pozitia de lider pentru ca ne respectam cititorii si le oferim informatii solide si de calitate, cu ajutorul unei echipe de jurnalisti profesionisti“, a declarat Ina Voinea, redactor-sef al Gazetei de Sud. Aceasta a tinut sa adauge: „Studiul masoara audienta in orasele care au peste 50.000 de locuitori, unde Gazeta vinde numai o parte din tirajul zilnic. In 2006, vor fi incluse in studiu toate orasele din România, iar aceasta va insemna, pentru Gazeta de Sud, o crestere foarte mare a cifrelor de audienta inregistrate de SNA “.


Toata Oltenia citeste Gazeta de Sud


Craiova, orasul-emblema al Olteniei, este si locul unde se gasesc cei mai multi cititori ai Gazetei de Sud, numarul acestora crescind de la 97.000 la 101.000, in comparatie cu studiul de audienta realizat anterior, in perioada februarie 2004-ianuarie 2005.


In Oltenia, Gazeta de Sud este lider detasat, avind 130.000 de cititori, cu 34.000 mai multi decit ziarul care ocupa locul doi ca audienta – Jurnalul National, cu 96.000 de cititori. Pe locul trei se situeaza cotidianul Editie Speciala, cu 79.000 de cititori. SNA arata ca 47,7% din cititorii cotidianului Editie Speciala citesc zilnic Gazeta de Sud. Aceasta inseamna ca un mesaj publicitar ce apare in Gazeta de Sud ajunge automat si la jumatate din cititorii cotidianului Editie Speciala. Pe locurile patru si cinci ca numar de cititori se afla cotidienele centrale Evenimentul Zilei si Libertatea.


Cine sint cititorii Gazetei si ce ii intereseaza


Gazeta este citita de persoane dinamice, cu un statut social mediu sau superior, foarte interesate de ceea ce se intimpla in comunitatea lor. 66,9% din cititori si-au intemeiat deja o familie, in timp ce 14% sint elevi sau studenti. Cei mai multi cititori lucreaza in domeniile industrial, servicii, comert si finante/banci. Cititorii Gazetei de Sud sint educati – 73,7% au absolvit liceul sau o institutie de invatamint superior. 14,7% cistiga peste sapte milioane de lei lunar.


Este de remarcat faptul ca 19,8% din cititori sint foarte tineri, avind intre 14 si 24 de ani. Gazeta se poate lauda si cu faptul ca este citita zilnic de 5.129 de intreprinzatori particulari. Conform SNA, cititorii Gazetei de Sud sint foarte interesati de problemele sociale, de politica interna si externa, de evenimente sportive, turism, medicina, sanatate si alimentatie.


Din pacate, SNA nu include cititorii editiei electronice a Gazetei de Sud (www.gds.ro). In fiecare zi, 2.700 de olteni din peste 40 de tari ale lumii citesc Gazeta online, marturie a faptului ca Gazeta de Sud este, intr-adevar, un cotidian al oltenilor de pretutindeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII