18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile de amenajare a trotuarelor din Petrosani bat pasul pe loc

Lucrarile de amenajare a trotuarelor din Petrosani bat pasul pe loc

De mai bine de o saptamina, muncitorii platiti de la buget sa amenajeze trotuarele cu pavele colorate se fac ca muncesc, reusind numai sa blocheze circulatia in zona de desfasurare a lucrarilor.


Timpul trece, leafa merge


Dis-de-dimineata, in fiecare zi, o mina de oameni in salopete se aduna in fata sediului PTTR din Petrosani cu scopul de a amenaja trotuarul. Majoritatea lor pleaca insa in scurt timp sa-si rezolve niscaiva treburi personale si se-ntorc abia spre prinz… ca sa se odihneasca. Cite unul ramine si imprastie o roaba sau doua cu nisip, iar uneori mai apare si un utilaj care taseaza nisipul. La prinz, muncitorii iau pauza de masa, timp in care majoritatea reprezentantelor sexului frumos care trec prin zona sint „analizate“ si gratulate corespunzator. Pauza de masa se transforma in pauza de odihna si dureaza pina la sfirsitul zilei de lucru, iar a doua zi activitatea se desfasoara in acelasi mod. Lucrarile treneaza de mai mult de o saptamina si muncitorii nu se grabesc sa le finalizeze, gindindu-se poate ca, dupa ce termina, nu vor mai gasi altceva de lucru.


„Poate nu stiu toti modelul“


Intrebati ce parere au despre ritmul in care se amenajeaza trotuarele, edilii spun ca au dispus deja masuri si ca de vina este nepriceperea celor care executa lucrarile. „Am vazut si am si fost informat ca doar unul munceste si restul stau. Se pare ca, desi trotuarul va iesi mai frumos in trei culori, nimeni sau aproape nimeni nu se pricepe sa realizeze modelul“, a afirmat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Mai grav este ca lucrarile blocheaza partial circulatia in zona, iar locul de depozitare al pavelelor nu este semnalizat. Atit circulatia rutiera, cit si cea pietonala sint bulversate, cu atit mai mult cu cit taxiurile au ajuns sa fie parcate pe banda a doua. Aceasta este cea mai „ampla“ lucrare de la inceputul anului, depasita fiind in ceea ce priveste perioada alocata doar de „marea asfaltare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS