14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Dolj are un nou director

Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Dolj are un nou director

Marin Costache este noul comisar-sef al Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu Dolj, in urma rezultatelor obtinute la concursul organizat pe 29 si 30 iunie. Subprefectul Ion Groza, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor craiovene au participat la numirea sa in functie, oferind si primele instructiuni: „Este foarte important ca si Comisariatul Garzii Judetene de Mediu Dolj, alaturi de celelalte institutii abilitate din Craiova, sa se implice in contracararea efectelor inundatiilor care au avut loc in judet. Exista foarte multe comune in care apa nu mai este potabila, pasari si animale moarte care pot produce epidemii si care au influente nefaste asupra mediului. Alta problema extrem de delicata in judetul Dolj o constituie culturile agricole din comunele Cotofenii din Fata si Bradesti afectate de reziduurile petroliere“.


In Dolj nu sint respectate normele europene de mediu


Reprezentantii judetului au precizat ca exista foarte multe nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor de mediu. Depozitul ecologic, inaugurat in urma cu doua saptamini, nu este amplasat potrivit normelor europene, fiind situat la doar 100 de metri de cursul Jiului, iar distanta minima admisa este de 500 de metri. Noua conducere a Garzii Judetene de Mediu a luat in vizor si abatorul de la Mofleni, care este situat linga groapa de gunoi a orasului.


Marin Costache a declarat ca va incerca sa faca o informare cit mai completa a agentilor economici cu privire la prevenirea si controlul instalatiilor care pot dauna mediului. Impreuna cu cei 12 angajati din subordine va incerca sa acorde cit mai mult timp muncii de teren, limitind activitatea de birou la intocmirea rapoartelor constatatoare. „Dupa ce voi incerca sa fac o informare cit mai completa a tuturor agentilor economici despre atributiile care le revin, voi trece la masuri drastice. Nu voi tine cont de nimeni si de nimic“, a spus comisarul-sef Marin Costache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS