23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocuinta unei batrine, ocupata abuziv de o familie de romi

Locuinta unei batrine, ocupata abuziv de o familie de romi

O batrina si fiul sau, cu un sever handicap, s-au trezit in strada dupa ce, fiind plecati la o ruda, locuinta le-a fost ocupata abuziv de o familie de romi, ajutata chiar de autoritatile locale. Cei doi au avut o casa cu chirie in Colonia din Petrosani, iar contractul de inchiriere expira la sfirsitul acestui an. Reprezentantii Primariei Petrosani au decis insa sa repartizeze locuinta altor persoane.


Fara casa si trimisa in instanta


Boriska Bako are 75 de ani si, impreuna cu fiul sau, a locuit pe strada I.L. Caragiale din Colonie de aproape 50 de ani. Din cauza saraciei si pentru ca nu putea sa se ingrijeasca singura, femeia mergea iarna sa locuiasca la sora sa.


Cind au revenit insa acasa, au gasit o familie care se mutase in imobilul respectiv chiar cu aprobarea primariei, desi ei aveau contract de inchiriere. In plus, batrina a fost si actionata in justitie pentru suma de 700.000 de lei.


„Pentru ca nu s-a putut ingriji de casa, din cauza batrinetii, sora mea a ramas acum pe strazi si fiul sau sta prin gara. Romii i-au furat totul din casa cit a stat la copiii ei si acum am vazut ca s-au mutat altii acolo“, afirma Maria Gruber, sora batrinei. Maria Gruber spune ca sora sa are contract pe casa din Colonie valabil pina in 31 decembrie 2005 si ca locuinta este degradata din cauza hotilor care i-au luat totul, incepind de la gardul imprejmuitor pina la lucrurile din casa.


Vinovata ca a plecat o luna din locuinta


Reprezentantii Primariei Petrosani spun ca femeia nu are dreptate si ca respectivul contract nu mai poate fi valabil, daca se constata ca, pentru o perioada de 30 de zile, casa nu este locuita. „Contractul femeii a fost anulat pe motiv ca de zeci de ori in ultimul an cei din teren au constatat ca acolo nu locuieste nimeni. Practic, casa este degradata si cind inspectorii nostri au ajuns la fata locului au gasit o ruina“, a afirmat Florina Sfetcu, reprezentant al comisiei de locuinte din cadrul Primariei Petrosani. Florina Sfetcu pretinde ca noii locatari au adus casa la stadiul de palat, comparativ cu ceea ce era inainte, si ca batrina are unde locui, alaturi de copiii sai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS