14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBransamentele ilegale de apa, reclamate de vecinii „binevoitori“

Bransamentele ilegale de apa, reclamate de vecinii „binevoitori“

Regia Autonoma de Apa (RAA) Craiova are pierderi lunare de apa de aproximativ 45 la suta din productia neta. Pe linga pierderile reale, cauzate de sistemele de distributie vechi, mai sint si pierderile aparente, care reprezinta consumul neautorizat.


„Anul trecut ni s-a comunicat ca sint pierderi de 48%, dar in urma verificarilor am constatat ca era vorba de un procent mult mai mare. Acestea sint suportate de noi, asa ca ne-am gindit ca trebuie sa reabilitam din tevi si am facut lucrari la 1.200 de metri de conducte. Asteptam ca Uniunea Europeana sa stabileasca data licitatiei pentru reabilitarea retelei de apa, suma disponibila fiind de 13 milioane de euro“, a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Gheorghe Popescu, directorul RAA Craiova, a declarat ca bransarile ilegale sint in cea mai mare parte identificate prin „bunavointa“ vecinilor. Alt mod de depistare a celor care consuma fara sa plateasca il reprezinta sondajul realizat de angajatii regiei.


„Alegem aleatoriu o strada si mergem sa vedem ce debite au cei de acolo, dar verificam si daca la noi figureaza un anumit numar, cu bransament. Uneori, descoperim ca cei in cauza sint racordati ilegal. Pe cei gasiti in aceasta situatie ii debransam si ii punem sa plateasca consumul pe o perioada de un an. In ceea ce priveste recuperarea restantelor, in anumite cazuri apelam la ajutorul politiei comunitare sau al jandarmilor, care ne insotesc in zonele de actiune. Daca debitorii nu platesc restantele, echipele ii debranseaza de la retea“, a precizat Gheorghe Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS