14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova are de incasat restante de 2,5 miliarde din concesiuni

Primaria Craiova are de incasat restante de 2,5 miliarde din concesiuni

Desi recunosc ca pot rezilia contractul pentru sediul clubului Universitatea Craiova, functionarii primariei paseaza sarcina de la unul la altul


Primaria craioveana are de incasat debite de circa 2,5 miliarde de lei de la diverse societati si persoane fizice cu care a incheiat contracte de concesiuni pentru anul 2005. La acestea se adauga si o serie de obligatii de care firmele cu care municipalitatea a intrat in asociere nu s-au achitat. In primul caz, este vorba de debite inregistrate dupa primele doua trimestre ale anului in curs. In ceea ce priveste concesiunile, municipalitatea are incheiate 138 de contracte, suma care ar trebui sa intre in bugetul local fiind de 5,3 miliarde de lei. Pina in prezent, s-au achitat 2,2 miliarde de lei, restul de 3,1 miliarde fiind esalonate pentru restul anului. Restantele pe primele doua trimestre din 2005 se cifreaza la circa un miliard de lei. Pe linga rau-platnici, alaturi de unele dintre institutiile statului, cum ar fi FPP V – Oltenia, prin reprezentantul sau, Vasile Salapa (17,6 milioane), SC OLFIL IMPEX SRL (prin Cecilia Ocroteala, fosta sotie a directorului RAT Craiova, Iulian Ocroteala – 21,4 milioane), dar si FOTBAL CLUB UNIVERSITATEA, prin Dinel Staicu – 146,9 milioane, pentru sediul clubului, din strada Unirii, nr.86. Problema restantelor clubului de fotbal a fost mult discutata in ultimul timp. Pentru datoriile din 2004, societatea a fost actionata in judecata de primarie. In ceea ce priveste datoriile pe 2005, functionarii din primarie se eschiveaza. Unii dintre ei au fost hilari atunci cind s-au dus la club pentru recuperarea datoriei si au gasit lacatul pus pe usa si inscriptia INCHIS. Cu toate ca recunosc ca legal contractul pentru sediul clubului ar trebui reziliat, nimeni nu se gindeste sa notifice societatea in acest sens.


Asocieri paguboase cu iz de benzina


Primaria are probleme si cu o serie de firme cu care s-a asociat, in special cu cele care au avut ca obiectiv construirea unor benzinarii. Asa este cazul SC TOPWAY INDUSTRIES SRL – 48 de milioane, SC MOL ROMANIA – 7.567 de dolari, SC MAXITEC SRL – 7.500 de euro, SC BACOLUX SRL – 3.000 de euro si SC OLIMPICON SRL – 6.000 de euro. In cazul ultimelor doua societati, se pare ca primaria nu va incasa nici un leu, deoarece terenurile cu care a intrat in asociere sint revendicate de fostii proprietari. Cum investitiile nu s-au realizat, terenurile pot fi retrocedate in natura. In cazul benzinariei SC MAXITEC SRL, proprietarul a facut o notificare catre primarie prin care a solicitat consiliului local aprobarea vinzarii investitiei catre alta societate. Problema nu a intrat pe ordinea de zi a sedintei din aceasta luna a consiliului local. Totusi, daca societatea doreste sa vinda, ea trebuie sa se achite de datorii catre primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS