15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpeditie cu pluta pe Mures

Expeditie cu pluta pe Mures

Membrii Asociatiei ecologice Petro-Aqua din Petrosani pleaca si in aceasta vara in expeditie cu plutele pe riul Mures. „Acesta va fi un exercitiu demonstrativ la care este invitata si Apararea Civila. Plutele noastre rezista pina la incarcaturi de opt tone si chiar la ape de mica adincime“, a afirmat Imre Suhanek, presedintele asociatiei. Practic, plutele Asociatiei Petro-Aqua pot fi folosite atit la colectarea deseurilor care polueaza apele, cit si la interventii in caz de calamitati naturale pentru evacuarea persoanelor si bunurilor.


Expeditia din acest an va demara pe 2 iulie, dar membrii asociatiei sint inca sceptici in ceea ce priveste reusita, din cauza ca nu le ajung banii. Consiliul Local Petrosani a decis sa le aloce doar o mica parte din suma solicitata. Pentru aceasta expeditie, la care sint invitati si cinci copii si doi insotitori din Varpalota, orasul ungar infratit cu municipiul Petrosani, ecologistii au primit zece milioane de lei, din totalul de 30, cit au considerat ca ar fi necesar. Acestia sint nemultumiti si afirma ca nu se tine cont de realizarile lor. „Nimeni nu-si aduce aminte la cite actiuni umanitare si ecologice am participat“, a spus Imre Suhanek.


In urma unei expeditii, a fost trasata o harta a cursului inferior al Muresului, pe care au fost punctate toate locurile poluate. Membrii asociatiei, alaturi de o multime de copii voluntari, au reusit sa curete in fiecare an apele si muntii din Valea Jiului. Asociatia Petro-Aqua Petrosani s-a format pe 19 decembrie 1998 si are ca scop promovarea principiilor ecologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS