20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Cecuri fara acoperire de la sirianul Mohamad pentru METRO Craiova

Cecuri fara acoperire de la sirianul Mohamad pentru METRO Craiova

Dupa ce si-a cumparat tigari, bauturi si un sistem home cinema de la METRO Craiova, „achitindu-le“ cu cecuri fara acoperire, patronul firmei SC BUSRA COM SRL a fugit din România


Procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus, saptamina trecuta, trimiterea in judecata in lipsa a sirianului Mohamad Ghanem, de 36 de ani, acuzat de inselaciune cu cecuri fara acoperire, cu un prejudiciu de aproape o jumatate de miliard de lei, in dauna magazinului METRO Craiova.


Cumparaturi pe picior de plecare


Mohamad Ghanem a avut calitatea de asociat si administrator la firma SC BUSRA COM SRL Craiova, cu sediul in strada Dezrobirii nr.81, din localitate. Incepind cu anul 2002, firma amintita a aprovizionat de la METRO Craiova diferite marfuri, in valoare de peste un miliard de lei, achitate de fiecare data cu file cec. Creind in favoarea sa o aparenta stare de solvabilitate, arabul s-a gindit sa treaca la tepe. Pe 9 ianuarie 2003, Mohamad Ghanem s-a prezentat la METRO Craiova, unde a cumparat tigari in valoare de 268.343.000 de lei, platind cu fila cec seria P 308 nr.02494233. Patru zile mai tirziu, pe 13 ianuarie, Mohamad a venit din nou la METRO Craiova, de unde si-a cumparat tigari, cafea, whisky si un sistem home cinema, in valoare totala de 156.796.300 de lei. Pentru plata acestor produse a eliberat o noua fila cec, cu seria P 308 nr.02494235, semnata si stampilata, dar fara toate mentiunile prevazute de lege. Prima fila cec a fost introdusa la plata de METRO Craiova pe 14 ianuarie 2003, insa – surpriza! – firma SC BUSRA COM SRL nu avea disponibil in cont. Acelasi raspuns l-a dat banca si in cazul celei de-a doua file cec, introdusa la plata pe 16 ianuarie.


Interesant este si faptul ca pe 14 ianuarie 2003, in ziua urmatoare ultimelor cumparaturi de la METRO platite cu un cec fara acoperire, Mohamad Ghanem a sters-o din România si nu a mai revenit de atunci in tara. De fapt, firma sa nu mai depusese un bilant contabil la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj din anul… 1999. Mai mult, in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati, sirianul figura cu 43 de astfel de incidente de plata, din care 9 cu file cec si 34 cu bilete la ordin, toate fara acoperire.


Din verificarile organelor de urmarire penala a reiesit ca nu a locuit niciodata la adresa care figura ca resedinta a sa si ca sediu al firmei sale. Acuzat de inselaciune cu cecuri fara acoperire, sirianul risca pina la 15 ani de puscarie daca se va mai intoarce in România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS