25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi-a pus streangul de git, crezind ca si-a ucis sotia

Si-a pus streangul de git, crezind ca si-a ucis sotia

Dupa ce si-a taiat sotia cu toporul, un batrin din Goiesti s-a spinzurat cu fringhia de rufe


Dumitru Ancuta, de 67 de ani, si Maria Ancuta, de 68 de ani, din comuna doljeana Goiesti s-au certat joi dupa-amiaza. Motivul a fost o afacere pe care cei doi soti au facut-o cu un an in urma. Dumitru si Maria au vindut niste boi pe care au luat 40 de milioane de lei. Cu o parte din bani, zece milioane de lei, Dumitru si-a cumparat sicriu si o parte din cele trebuincioase pentru inmormintare si le-au mai ramas 30 de milioane de lei, pe care i-au pus la CEC.


Joi dupa-amiaza s-au certat dupa ce Maria l-a suspectat pe Dumitru ca a umblat la bani, pe care ii tineau tot pentru inmormintare. Batrinul s-a enervat, a pus mina pe topor si a lovit-o pe sotia sa cu muchia in cap de mai multe ori, lasind-o lesinata intr-o balta de singe.


Crezind ca si-a ucis sotia, batrinul a incercat sa-si puna capat zilelor. S-a imbracat in hainele bune si s-a incaltat in pantofii pe care ii pastrase pentru inmormintare. Apoi s-a dus in magazie si s-a spinzurat cu funia de rufe.


Intre timp, batrina, grav ranita, si-a recapatat cunostinta si s-a tirit pina la poarta, unde a strigat la o vecina.


Mai multi vecini au sarit sa o ajute, timp in care ea striga „Barbate, unde esti?“, parca banuind ca se intimplase ceva rau. Auzind-o, vecinii s-au dus sa-l caute pe barbatul femeii. Dupa putin timp l-au gasit agatat de una dintre grinzile magaziei. I-au taiat fringhia cu care era spinzurat, dar era prea tirziu, caci batrinul decedase.


Maria Ancuta a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a primit ingrijirile medicale necesare. Batrina a fost internata in Clinica de neurochirurgie a spitalului craiovean si se afla acum in afara oricarui pericol. O echipa a politiei judiciare, coordonata de un procuror de la Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, a inceput cercetarile pentru stabilirea conditiilor in care s-a produs tragedia. Daca nu ar fi murit, batrinul risca sa-si petreaca ultimii ani din viata in inchisoare pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor. Maria Ancuta a aflat de la vecini ca sotul ei a murit. Batrina sustine ca nu ii poarta pica lui Dumitru si tot ce-si doreste acum este sa se faca bine ca sa poata merge la inmormintarea lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS