20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii din Sadova, mutati disciplinar pentru ca n-au vrut sa sufle in fiola

Politistii din Sadova, mutati disciplinar pentru ca n-au vrut sa sufle in fiola

Caragea a ajuns la Salcuta, iar Lacreteanu a fost trimis la Sopot


Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj a dispus sanctionarea disciplinara si mutarea in alte localitati a celor doi politisti din Sadova care s-au dus piliti la serviciu.


Agenti cu frica de etilotest


In seara zilei de 23 aprilie, in jurul orei 21.30, agentii-sefi adjuncti Costel Caragea si Nicusor Lacreteanu, din cadrul Postului de Politie Sadova, au considerat de cuviinta sa-i ceara lui Viorel Duduianu, consilier local, sa prezinte actele la control. Consilierul a refuzat sa dea curs solicitarii, atit din cauza faptului ca i s-ar fi vorbit necuviincios, cit si pentru ca i s-a parut ca politistii ar fi fost „afumati“ bine de tot. Scandalul – caci in ajutorul lui Duduianu au sarit mai multi sateni – s-a mutat din fata circiumii lui Dan Pasarica, la sediul postului de politie de peste drum. Nu dupa mult timp si-a facut aparitia, pentru a aplana conflictul, si inspectorul Cornel Ganuci, seful Centrului Zonal de Politie Sadova, deci superiorul direct al agentilor Caragea si Lacreteanu. Observind ca subalternii sai aveau probleme cu echilibrul si duhneau a alcool, inspectorul a vrut sa-i testeze cu fiola. L-a chemat pe agentul-sef adjunct Florin Domozina, agent de circulatie in cadrul Biroului de Politie Bechet, care a venit cu etilotestul din dotare si l-a oferit agentilor din Sadova. Acestia, in ciuda ordinului dat de seful lor, au refuzat sa sufle in etilotest, ba Lacreteanu a si parasit postul de politie, iritat.


Politistii vinovati nu mai „pupa“ avansare


In urma anchetei demarate dupa aceasta intimplare de conducerea IJP Dolj, cei doi agenti au fost gasiti vinovati de Consiliul de Disciplina si au fost sanctionati disciplinar. „Pentru comportamentul lor necorespunzator si pentru faptul ca s-ar fi prezentat la serviciu sub influenta alcoolului, cei doi agenti au fost sanctionati disciplinar cu aminarea de la avansarea in grad pentru o perioada de doi ani. De asemenea, pentru a aplana diferendele izbucnite intre cei doi agenti si locuitorii comunei Sadova, cei doi au fost mutati la posturi de politie din alte localitati“, a precizat comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IJP Dolj. Agentul-sef adjunct Nicusor Lacreteanu a ajuns ajutor de sef de post in comuna Sopot, iar fostul sau coleg, agentul-sef adjunct Costel Caragea a fost transferat la Salcuta. Cei doi agenti au drept „codita“ si un dosar penal pentru abuz in serviciu, fiind cercetati in acest sens de Parchetul Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU