12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu ar trebui sa paraseasca sediul clubului si cantonamentul din Lunca

Mititelu ar trebui sa paraseasca sediul clubului si cantonamentul din Lunca

• Dupa dezvaluirile din GdS, pe noul patron al clubului de fotbal l-au lasat nervii: „Numai prostii scrieti. Eu am cumparat o firma de la Staicu, care avea mai multe. Contractul pentru sediul din strada Unirii nu poate fi reziliat“ • Realitatea il contrazice insa pe Mititelu


Fuziunea dintre cele doua societati controlate de Dinel Staicu, SC Stiinta U Craiova SA si SC Fotbal Stiinta U Craiova SA, risca sa spulbere si bruma de liniste care mai exista in sinul echipei de fotbal. Pentru ca fuziunea prin absorbtie, procedeul folosit de Staicu in urma cu trei luni, presupune ca una dintre cele doua societati sa dispara de pe piata, toate contractele si obligatiile acesteia fiind preluate de firma nou infiintata.


In acest caz, societatea Stiinta U Craiova, de la care Adrian Mititelu sustine ca a cumparat pachetul majoritar de actiuni, nu ar mai beneficia de nici unul dintre avantajele oferite de intelegerile parafate de Dinel Staicu in ultimii trei ani.


Cu alte cuvinte, echipa de fotbal nu ar mai avea voie sa foloseasca nici sediul clubului din strada Unirii nr. 86, nici baza de cantonament din Fata Luncii, la aceasta adaugindu-se eventualele contracte semnate de fostul club de fotbal patronat de Dinel Staicu, contracte preluate de societatea care a avut temporar sediul intr-o spalatorie auto de pe strada Caracal. Cu toate acestea, noul patron i-a convocat ieri pe actualii componenti ai Universitatii la microhotelul Sport, folosindu-se astfel de intelegerea semnata in 2002 de Staicu si de conducerea Directiei pentru Sport Dolj, despre care Gazeta de Sud a relatat pe larg in urma cu o luna.


Contactat telefonic, Adrian Mititelu a declarat pentru GdS ca societatea sa, Cetatea Banilor, a cumparat pachetul majoritar de actiuni al SC Stiinta U Craiova, dind de inteles ca redactorii GdS au fost indusi in eroare de numarul mare de firme cu denumiri asemanatoare patronate de Dinel. „Folosesc cantonamentul din Fata Luncii si sediul clubului de fotbal pentru ca am preluat contractul de inchiriere semnat de fosta Universitatea. Eu am cumparat actiunile de la SC Stiinta U Craiova in numele societatii Cetatea Banilor si intentionez sa-i schimb denumirea in Univ Stiinta. Dinel a avut mai multe societati cu nume asemanatoare, dar eu nu am cumparat actiunile de la societatea care a fuzionat, ci de la alta“, a precizat Mititelu.


Mititelu viseaza cu ochii deschisi


Realitatea il contrazice insa pe noul patron al Universitatii. De cind pretinde ca este actionar la clubul de fotbal, Mititelu a dat publicitatii doua comunicate de presa in care apare numele SC Stiinta U Craiova SA, avind codul fiscal R14725165, adica exact societatea care a fost „inghitita“ de cealalta firma a lui Staicu. Intr-adevar, Dinel mai detine o firma cu denumire asemanatoare, SC FC Stiinta U Craiova, dar aceasta nu are nici o legatura cu procesul de fuziune din urma cu trei luni. In aceste conditii, ori Mititelu a fost dezinformat de propriii sfatuitori, ori nu vrea sa spuna adevarul. Cert este ca autoritatile statului au inceput sa ia primele masuri in privinta respectarii clauzelor contractuale semnate cu fostul club de fotbal, primul exemplu in acest sens fiind demersul Primariei Craiova din urma cu doua zile. Reprezentantii Directiei Juridice au declarat ca il vor notifica pe Dinel Staicu in privinta rezilierii contractului de inchiriere pentru sediul de pe strada Unirii nr. 86, lucru de neacceptat pentru Adrian Mititelu, care ar avea cel mai mult de pierdut din aceasta cauza. „Contractul nu se poate rezilia decit cu acordul ambelor parti sau in instanta. Numai prostii scrieti“, a tunat si fulgerat Mititelu in momentul in care a fost contactat telefonic de GdS.


Ii sugeram autoproclamatului patron sa citeasca cu atentie contractul semnat de SC Fotbal Club Universitatea SA cu Primaria Craiova, iar, daca nu intelege ce scrie, sa-si angajeze un jurist bine pregatit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS