14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI si-a trimis oamenii in control peste Ciobotea si Barbarasa

MAI si-a trimis oamenii in control peste Ciobotea si Barbarasa

O comisie de control a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a sosit ieri, la Craiova, pentru a verifica activitatea secretarului general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, precum si a omologului sau de la Consiliul Judetean (CJ) Dolj, Gheorghe Barbarasa. Cei doi inalti functionari publici au fost implicati, de-a lungul vremii, in mai multe scandaluri de presa, motiv pentru noii sefi ai administratiei doljene sa ceara un control amanuntit de la Bucuresti.


Secretarul general al prefecturii, Ionel Ciobotea, este cercetat penal in dosarul privind organizarea licitatiei de atribuire a tiparirii buletinelor de vot pentru alegerile generale din noiembrie 2004. De asemenea, Ciobotea a tinut pagina intii a ziarelor pentru scandalul cu rudele, in legatura cu sume mari de bani pe care familia sa i-ar fi imprumutat fara sa-i mai returneze. Apoi, societatea familiei Ciobotea are datorii la stat de peste 1,3 miliarde de lei si probleme cu creditorii privati, pentru alte 600 de milioane de lei. Printre acesti creditori se afla si persoane controversate, cum ar fi fostul patron al Universitatii Craiova, Dinel Staicu, urmarit de PNA pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Subprefectul de Dolj, Ion Groza, a declarat ca verificarea MAI asupra activitatii lui Ciobotea a fost ceruta de prefectura, avind in vedere „aspectele semnalate de presa“.


Barbarasa, reclamat de consilierii Aliantei D.A.


Comisia de control va verifica si activitatea lui Gheorghe Barbarasa, secretarul general al Consiliului Judetean (CJ) Dolj. Acesta a fost reclamat la MAI in martie 2005, de 17 consilieri judeteni ai PNL, PD si PUR (PC), in legatura cu mai multe aspecte semnalate si de presa.


Unul dintre cazurile controversate in care secretarul general al CJ va trebui sa dea cu subsemnatul priveste scandalul platilor ilegale pentru nevazatori. Activitatea de la Directia Judeteana de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DJASPC) Dolj era coordonata de Gheorghe Barbarasa. In prezent, cazul este investigat de politia economica, pentru stabilirea prejudiciilor si a celor vinovati. In ceea ce priveste DJASPC, exista un aspect pus in discutie, si anume componenta comisiei de examinare a candidatilor la functiile de directori adjuncti din cadrul acestei institutii. Prefectura Dolj a dat in judecata CJ Dolj, sub motiv ca presedintele CJ, Ion Prioteasa, nu avea competenta sa alcatuiasca comisia, ci directorul DJASPC. In prima instanta, procesul a fost cistigat de CJ Dolj. Alta „buba“ care i se imputa lui Barbarasa priveste modul de infiintare a SC Parc Industrial Craiova SA, cu unic actionar CJ Dolj. Dupa ce consilierii judeteni ai PD au dat in judecata hotarirea de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Dolj, instanta a hotarit ca societatea trebuia sa aiba minimum cinci actionari si nu unul singur, asa cum era specificat in hotarirea CJ, contrasemnata de Barbarasa. In fine, un ultim caz reclamat priveste implicarea lui Barbarasa in 20 de adoptii internationale de la casele de copii din Dolj, in perioada in care acestea erau interzise. Gheorghe Barbarasa a negat tot timpul responsabilitatea sa in cazurile semnalate. Ieri, acesta a declarat ca nu stia data la care urma sa vina comisia de control a MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU